måndag 21 oktober 2013

Nirvanaprojektet


Titel: Nirvanaprojektet
Författare: Stefan Tegenfalk
Förlag: Massolit
Band: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal Sidor: 379
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus
(Finns ej i inbundet just nu)

Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk är andra delen i en kriminalserie som handlar om poliserna Walter Gröhn och Jonna de Brugge. Berättelserna i böckerna hänger ihop och spänningen fortsätter här i andra boken. Det är liksom i första boken ett rappt och actionfyllt tempo. Kände efter första boken att jag inte visste så mycket om huvudkaraktärerna, men tycker att man lärt känna dem mer nu när berättelsen fortsätter. Det är trådar som spretar åt flera håll i berättelsen som definitivt håller spänningen uppe. Men ett litet frågetecken har jag. Var kommer karaktären Mjasnik ifrån, och vad är hans roll i det hela? Har inte fått riktigt kläm på det måste jag säga. Men det kanske ger sig i nästa del. Handlingen i epilogen gör verkligen att man med spänning ser fram emot att läsa fortsättningen.

Handling: Leo Brageler är spårlöst borta. Forskningschefen som är skyldig till flera brutala mord tyck ha försvunnit från jordens yta och i månader står utredningen och stampar. Kriminalkommisarie Walter Gröhn letar förgäves efter öppningar när ett gisslandrama plötsligt leder jakten i en oväntad riktning.

Allt pekar på att Brageler hålls fången, men av vem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankar om en läcka i utredningen. Någon inom polishusets väggar verkar göra allt för att förhindra att Brageler hittas.

En specialgrupp tillsätts och återigen jobbar Walter och Jonna de Brugge sida vid sida, mot en fiende som hela tiden tycks vara steget före. Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt mer skrämmande. Snart står det klart att morden som Brageler är skyldig till bara utgör toppen av isberget.

Betyg: 3+ / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar