söndag 6 oktober 2013

De utvalda: Monstrets dotter


Titel: De utvalda: Monstrets dotter
Författare: Kristin Cashore
Förlag: Semic
Band: Kartonnage
Tryckt: 2012
Antal sidor: 508
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!

De utvalda: Monstrets dotter är en fristående fortsättning på Kristin Cashores helt magiska ungdomsfantasy. I denna delen befinner vi oss inte i de sju kungarikena, utan i en annan värld som kallas Dells. Här finns inga särlingar, men istället finns här monster, som ser precis ut som vanliga människor och djur, förutom att de har helt fantastiska färger. Dessa monster kan påverka och styra tankar. Huvudpersonen Flamma är ett sådant människomonster.

Älskar verkligen denna bok lika mycket som den första. Författarinnan skriver med ett så lättsamt och samtidigt målande språk, så man njuter verkligen av läsningen. Hon har skapat spännande och trevliga karaktärer, framför allt starka kvinnliga sådana. Det är spännande intriger och berättelsen har dessutom ingredienser som kärlek, värme men samtidigt ondska. Sedan bygger hon upp sina världar på ett helt magiskt sätt. Ser så otroligt mycket fram emot att läsa sista delen.

Handling: Flamma var femton år när hennes far dog. Efter hans död är hon den sista överlevande - den enda med förmågan att förföra, kontrollera och styra vem hon vill. Kan en sådan gåva användas till att göra gott?
Flammas skönhet slår alla med häpnad. Med tankekraft kan hon få vad hon vill. Men allt hon önskar sig är att bli sedd som den hon verkligen är. Sin egen kraft är hon rädd för. Helst vill hon slippa använda den. Men landet är i kris. När hon kommer till kungens hov för att hjälpa till i jakten på förrädare i riket måste hon lära sig att lita på sitt eget omdöme. Ock så möter hon kärleken.

Betyg: 4+ / 5

7 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något av den här författarinnans verk. Är inte speciellt intresserad av fantasy. Men är man det, så tycker man säkert om den här.

  Sv: Visst är muggen fin. Jag ville köpa varsin också. Men vi har så många muggar, att de inte skulle få plats hos oss. Matte blev jätteglad i alla fall.

  Kram/Gilla

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja, de verkar rätt intressanta :)

  SvaraRadera
 3. Har de 2 första i bokhyllan. Måste läsa de snart!
  Ha en fortsatt skön söndag.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 4. Vad bra att du fortsatt gillar serien, hoppas du inte blir besviken när du läser sista delen, utan lika begeistrad som jag :D

  SvaraRadera
 5. Jag vill med läsa denna serie, verkar väldigt bra och spännande.

  Nu har du blivit taggad hos mig om u såklart vill göra denna tagg :)
  http://zellysbokblogg.blogspot.se/2013/10/book-shuffle-tag.html

  SvaraRadera
 6. Hm, jag måste läsa den här serien. Så är det bara!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar den här trilogin supermycket! Varje sida är bra läsning. :)

  SvaraRadera