tisdag 6 januari 2015

Champion


Titel: Champion
Författare: Marie Lu
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 336
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nu har jag äntligen läst den avslutande delen i Marie Lus Legend-serie och bokens titel är Champion. Denna dystopiska serie utspelar sig som många vet i ett framtida USA, som är uppdelad i Kolonierna och Republiken. Dessa är i ständigt krig med varandra. Huvudkaraktärerna är June, en ung flicka som är född i en elitfamilj och pojken Day som kommer från fattiga förhållanden.

Vi har genom denna serie fått följa dessa två och även ytterligare några karaktärer, sett hur de utvecklats under åren som gått och sett dem kämpa för sitt land, sina familjer och sina vänner. Man har även fått dela deras tragedier, följt deras kamp för befolkningen i Republiken och sett dem fatta många svåra beslut. Man har även fått följa hur Junes och Days vänskap växt till kärlek. Har väl inte tyckt att jag fått en riktig hundraprocentig känsla för huvudkaraktärerna, vilket gör att jag inte gett böckerna i serien riktigt full pott. Men böckerna är otroligt lättlästa. 
Det är ett bra driv i storyn, då speciellt i andra boken Prodigy och nästan ännu mer nu  i sista delen Champion. I Champion är det otroligt mycket strider och Day och June kämpar för sitt land och de kämpar även med känslorna som de hyser för varandra.. De är nu lite äldre och mer mogna och får flera gånger fatta svåra beslut. Kan verkligen säga att det är riktigt bra action. Sedan är jag otroligt nöjd med att det är ett  jättebra avslut på serien också, verkligen känslosamt. Boken som helhet och även hela serien är absolut läsvärd och underhållande.

Handling: June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken - och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
  June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en  hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit mot Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan - och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
  Day och June år återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutliga prövningen?
  Den sista striden är här.


Betyg: 4+ / 5


6 kommentarer:

 1. Den här serien är jag lite nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Jag har spanat på de här böckerna, läste ju Hunger Games som jag tyckte om. Är det något liknande? (Vågar inte läsa din recension ifall du avslöjar något ;)

  SvaraRadera
 3. Lustigt nog blev jag besviken på del 3 men dock var den okej.
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 4. Låter som en läsvärd serie! Kanske något för mig att påbörja under 2015.. Jag saknar Engelsforstrilogin.. :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillade Champion! Det blev ett bra avslut :)

  SvaraRadera
 6. En serie jag kan tänka mig :)

  SvaraRadera