torsdag 22 januari 2015

Maktens mörka korridorer


Titel: Maktens mörka korridorer
Författare: Gunnar Wall
Bokförlag: Semic
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 542
Finns att köpa hos bl.a. Adlibris | Bokus | CDON

Maktens mörka korridorer är en otroligt spännande och intressant kriminalroman skriven av författaren Gunnar Wall. Författaren har tidigare skrivit facklitteratur och skriver då mycket om korruption, maffia och framför allt om mordet på Olof Palme. Detta är hans debut inom skönlitteratur. Tack Semic förlag för boken!

Denna kriminalroman utspelar sig till stor del i Stockholm, men också i andra delar av Europa. Det är 2010-tal.  Här är det personer inom den svenska regeringen, mäktiga män ute i Europa och rena gangsters som figurerar. Det är en ekonomisk komplott planerad som berör upphandling av statlig egendom och Sverige tycks vara ett pilotprojekt. En ung kvinnlig medarbetare inom finansdepartementet kommer detta på spåren vilket är upptakten till en spännande historia.

Tycker att boken är välskriven, och på sättet att diskutera sig fram till saker och ting tycker jag att man märker att författaren skriver facklitteratur i vanliga fall(absolut ingen nackdel). Vissa bitar kanske skulle kunna kortas ner en aning, men annars tycker jag att både storyn, skrivsättet, karaktärerna och hur författaren trappar upp spänningen är riktigt bra. Det är även lite tidshopp bakåt i tiden, vilket ger mer klarhet i berättelsen kring vissa av karaktärerna. Det är ganska  långsamt tempo på berättelsen, vilket jag ofta gillar och i den här berättelsen passar det alldeles utmärkt.

Baksidestext: Det är en kallblodigt lysande plan. Det handlar om penningbelopp som de flesta människor knappt kan föreställa sig. Och de mäktiga figurer som ligger bakom den är beredda att gå över lik - så länge de själva inte syns.
  Malin Berggren, en ung kvinna med ett trasigt personligt liv, är vikarie på finansdepartementet i Stockholm. Hon snubblar över ett märkligt meddelande och blir nyfiken.
  Till en början är det närmast en lek för henne. Men plötsligt mördas en av finansministerns nära medarbetare och hon inser att hon själv kan bli nästa offer.
  Malin söker hjälp på alla håll, men får ingen. slutligen vänder hon sig till en mystisk säkerhetskonsult, Peter Svartsjöö.


Betyg: 4 / 5


Läst i Spänningsutmaning 2015

4 kommentarer:

  1. Den här låter intressant så den får hamna i "önskelistan".

    SvaraRadera
  2. Den låter intressant! Det är skönt att läsa böcker där den som skriver kan sin fakta, även när det är skönlitterärt!

    SvaraRadera