söndag 18 januari 2015

En smakebit på søndag - Maktens mörka korridorer


Ja då var det söndag igen, drygt halva januari har redan hunnit gått. Flukten fra virkeligheten har som vanligt sin söndagsutmaning där man skall dela med sig en smakbit från boken man för närvarande läser. Just nu läser jag Maktens mörka korridorer av Gunnar Wall. Detta är författarens debut att skriva kriminalromaner. Han har tidigare skrivit faktaböcker om korruption, maffia och om Palmemordet. Smakbiten är från sidan 189:

"Malin går ut på sin lilla balkong och tittar på bilarna nedanför. Det har slutat regna, himlen har spruckit upp och det är ett vackert skymningsljus. Hon känner att hon har lust att börja gråta, det här är bara för mycket. Hennes blick vandrar ner mot asfalten och hon tycker plötsligt det är obehagligt att befinna sig så högt över gatan med bara ett litet räcke som skydd. Hon griper hårt i balkongräcket med båda händerna. Efter några ögonblick känns det bättre. Hon släpper räcket, tar ett par steg bakåt och lutar sig mot husväggen. Där blir hon stående en stund och känner hur en stilla vind fläktar henne i ansiktet. Det är svalt, men inte så hon fryser."15 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten och trevlig söndag.

  SvaraRadera
 2. Lät spännande! Tack för smakbiten!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 3. Jeg må absolutt holde meg i rekkverket hvis jeg er høyt oppe. Enda bedre er det å ta noen skritt tilbake og lene seg mot husveggen :-)Ønsker deg en fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Läste Gunnar Walls bok om Palmemordet för ett tag sedan och jag gillade verkligen hans sätt att skriva.

  SvaraRadera
 5. Tack för smakbiten! Skall lägga författarnamnet på minne. :)

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Alltid intressant med något man inte hört talas om förut!

  SvaraRadera
 7. Tack flr smakbiten. Kul med en författare som jag inte kände till.. Låter spännande. ;)

  SvaraRadera
 8. okänt namn för mig!§ tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Ny författare för mig. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 10. Jeg er heller ikke så glad i høyder. Interessant med en forfatter som har gått fra fakta til fiksjon - spesielt når han da har skrevet om en virkelig drapssak.

  SvaraRadera
 11. Den här författaren känner jag inte till. Kul att höra talas om nåt nytt. :)

  SvaraRadera