söndag 1 november 2015

En smakbit på söndag - Ulf gråter


Så här på söndagskvällen kommer en liten smakbit från mig. Det är som vanligt den norska bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i detta. Håller på med ett par böcker och började även läsa novellen Ulf gråter av Martina Montelius för en stund sedan. Smakbiten är de absolut första raderna ur novellen:

" Birger var så söt när han log. Jag är säker på att många av de andra patienterna - särskilt damerna - var avundsjuka på mig. Det var jag som fick låna hans stetoskop. Höra honom berätta om när han i sin ungdom tvingats såga sönder ett spädbarn. Och det bästa av allt: bli hans fru."


10 kommentarer:

 1. Ingen jag hört om. Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 2. Når han i sin ungdom tvinges til å sage i stykker et spebarn? Det var da forferdelig så grusomt! :-) Ønsker deg en fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 3. Jag läser alldeles för sällan noveller. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. den ska jag läsa! lyssnade på henne för en tid sedan. hon är en fantastisk estradör. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Det var en ...intressant? .. inledning :-)

  SvaraRadera
 6. Är inte så säker på att jag skule vilja höra någon berätta om hur de sågat sönder barn, oavsett hur tilldragande de är :)

  SvaraRadera
 7. Tvingats såga sönder ett spädbarn? Man kan ju inte låta bli att undra under vilka omständigheter man skulle kunna tvingas till det... Kanske en novell för mig :)

  SvaraRadera
 8. Knepig inledning... Känner inte till denna. Tack för smakbit.

  SvaraRadera