tisdag 24 november 2015

Tematrio - Anna, Karin och Elisabeth


Denna veckan har Lyrans Nobelsser ett ego-tema eftersom hon har haft namnsdag och snart har det igen. Så denna veckan skall vi berätta om tre böcker/texter vars huvudperson eller författare heter Anna, Karin eller Elisabeth. Det blir även lite ego för mig eftersom jag också heter Elisabeth som tredjenamn.

Mina val blir tre deckarförfattare som jag läst böcker av.

1. Elizabeth George är en amerikansk författarinna som skriver de trevliga  deckarna som handlar om kriminalinspektören Thomas Lynley och hans assistent Barbara Havers. Dessa löser mordfall vid Scotland Yard.

2. Anna Jansson, svensk författare som kommer från Gotland. Där utspelar sig också hennes deckare som handlar om kriminalinspektör Maria Wern.

3. Karin Wahlberg är både läkare och deckarförfattare. De karaktärerna som återkommer i hennes böcker är kriminalkommisarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg som är läkare. Böckerna utspelar sig i Oskarshamn.


10 kommentarer:

 1. Oj vad slarvigt jag läste idag, missade helt att man kunde ta författarens namn.

  SvaraRadera
 2. Har läst böcker av både Elizabeth George och Anna Jansson. Har en av Wahlbergs böcker i bokhyllan, men inte en av deckarna utan första delen i Lasarettet-serien

  SvaraRadera
 3. har faktiskt läst dem alla tre!

  SvaraRadera
 4. Har läst några böcker av allihop, men följer för tillfället inte någon av serierna. I Karins fall har det mest blivit så, men de andra har jag tröttnat lite på - vådan med att skriva långa serier?

  SvaraRadera
 5. Har för en gångs skull läst alla tre, men jag är inte så glad i någon av dem ;)

  SvaraRadera
 6. Elizabeth George har jag ju läst, till och med rätt mycket, men det var länge sen.

  SvaraRadera
 7. Elizabeth George har jag läst mycket av - jag älskar Barbara Havers - men måste säga att de har urartat nu på sistone.

  SvaraRadera
 8. Av Elizabeth George nästan läst samtliga, ett par stycken Anna Jansson, men sistnämnda Karin Wahlberg är fortfarande oläst, får kanske se till att ändra på det nu. ;)

  SvaraRadera
 9. Den enda jag har läst av dessa är Elizabeth George. Jag hade nästan tänkt ta med henne i min trio, men det fick bli en annan Elisabeth :)

  SvaraRadera