söndag 15 maj 2016

Blod & stjärnstoft


Titel: Blod & stjärnstoft
Författare: Laini Taylor
Översättare: Lena Karlin
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 463
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bazar Förlag för boken!

Blod & stjärnstoft av Laini Taylor är andra delen i urban fantasy-serien Önskemånglarens dotter. Läste första delen Mörk ängel i slutet av förra året. Gillade den riktigt mycket och Bazar förlag var så otroligt snälla så de skickade mig de två resterande böckerna i trilogin.

Som med den första boken så är allt väldigt fantasifullt och jag älskar hur hon framställer alla karaktärer. Hon gör dem väldigt speciella och fascinerande. Här får vi fortsätta att följa kimären/människan Karou och serafen Akiva. I första boken kunde man uppleva kärlek mellan dessa två, men när denna bok börja så har Karou tagit sin tillflykt till Marocko där hon återuppväcker en monsterarmé, detta på grund av ett gammalt krig som har blossat upp. Hon är väldigt hatfullt inställd till Akiva. Jag hade först lite svårt att förstå vad det berodde på. Men en del klarnade under berättelsens gång.

Måste säga att språket är otroligt fint och nyanserat. Som jag tidigare nämnde så är både karaktärer och miljöer väldigt fantasifullt beskrivna. Gillar att man både befinner sig i den riktiga världen, då i Prag och Marocko, och i den påhittade parallellvärlden Eratz. Tycker även så mycket om den starka vänskap som finns mellan Karou och hennes väninna från Prag, Zuzana. Det enda som var lite tråkigt var att jag hade lite svårt att komma in i handlingen. Vet inte riktigt om det berodde på att jag glömt lite från förra boken, eller om språket var lite segt i början. Men ganska snart var man inne i den spännande handlingen och då var man fast. Längtar efter att läsa tredje och avslutande delen, som redan står här i bokhyllan och väntar.

Baksidestext: 
Det var en gång då kärlek uppstod
mellan en ängel och en djävul.
De började drömma om en värld utan blod och krig.
Det här är inte en sådan värld.

Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit svaren hon söker. Nu vet hon vem hon är och vad hon är. Men med den kunskapen följer en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han har svikit henne och nu måste hela världen sona hans brott. Karou måste bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämnas sitt folk.

Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val berättar Blod & stjärnstoft den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel, historien om Karou och Akiva. De befinner sig på varsin sida av ett urgammalt krig, ett krig som nu vaknat till liv igen, och Karou måste bygga en monsterarmé i ett land som består av blod och stjärnstoft.


Betyg: 4 / 5

Läst i En världsomsegling på 366 dagar!

1 kommentar: