söndag 22 maj 2016

Nya kontakter


Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Översättare: Annika Sundberg
Bokförlag: Damm
Format: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal sidor: 367
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nya kontakter av Sophie Kinsella är den tredje fristående boken utöver Shopaholic-serien som jag läst av författaren. Har verkligen gillat alla tidigare böcker för de är så otroligt galna, roliga och underhållande. Denna var absolut inget undantag.

Denna bok handlar om Poppy Wyat. Under en möhippa lyckas hon tappa bort sin antika förlovningsring och bli av med sin mobiltelefon. Tur i oturen så är det någon som har slängt sin telefon i soporna. Denna, som visar sig vara en företagstelefon, hamnar i Poppys händer och det är upptakten på ett märkligt och helt galet händelseförlopp.

Läser inte chick-lit så jätteofta och skall jag läsa denna genre så skall det kännas underhållande och jag vill kunna dra på mungiporna. Det får man göra med Kinsellas böcker och Nya kontakter var inget undantag. Man inte bara drog på munnen utan fullständigt gapskrattade stundvis. Detta är precis vad jag gillar med Kinsellas författarskap. Det gör böckerna så lättlästa. Visserligen kan karaktärerna vara lite ytliga ibland och visst är vissa saker förutsägbara. Men det gör mig inget, för detta roar mig väldigt mycket.

Baksidestext: 
En förlorad smaragdring, en upphittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas.

Poppy Wyatt har sin möhippa på ett hotell i London när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en antik smaragdring som har gått i henne fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen så det finns inte något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.
   Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton som ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.
   Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten så de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv.


Betyg: 4 / 5

Läst i Hyllvärmarutmaning 2016

2 kommentarer:

  1. har något i bokhyllan, men inte denna.

    SvaraRadera
  2. Läste väldigt mycket chick lit som yngre. Mycket Meg Cabot på den tiden. Det är ofta en mysig genre. Får kolla upp denna :)

    SvaraRadera