fredag 27 maj 2016

Tematrio - Hemligheter


Nu höll jag verkligen på att missa tematrion som Lyrans Noblesser håller i varje veckan. Den har varit ganska mycket denna veckan, så jag kom på detta först i kväll. Detta är veckans uppgift:

Berätta om tre texter som på olika sätt berättar om, speglar eller innebär hemligheter(nya tolkningar av runstenar räknas).

1. I Nu ser du mig av S.J.Bolton bär huvudkaraktären, polisen Lacy Flint på en hemlighet som inte avslöjas förrän i slutet av boken. Mycket spännande bok.

2. Granne med döden av Alex Marwood handlar om ett gäng mer eller mindre underliga hyresgäster i ett nedgånget hus i London. Några av dem bär på hemligheter, vissa ganska oskyldiga och vissa mycket värre. 

3. Till sist på tänkte jag på Karriär & köksbesvär av Sophie Kinsella. Juristen Samantha begår ett misstag på sitt arbete. Detta leder till att hon hals över huvud rymmer, söker arbete som hembiträde i en familj på en mindre ort och hon säger absolut inte att hushållsarbete är något som är helt främmande för henne. Detta leder så klart till massor av dråpligheter.


4 kommentarer:

 1. De två första har jag läst, jag gillar hemligheter i böcker :)

  SvaraRadera
 2. Sophie Kinsella brukar kunna ha med ganska mycket hemligheter i sina böcker, som får dråpliga konsekvenser :)

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag sugen på att läsa Nu ser du mig. Vill läsa mer av Bolton. :)

  SvaraRadera
 4. tror inte jag läst Marwood. men Bolton står i hyllan

  SvaraRadera