måndag 4 juli 2016

Athena


Titel: Athena
Författare: Marta Söderberg
Bokförlag: Gilla Böcker
Format: E-bok
Utgiven: 2015
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Gilla Böcker för denna bok!

Athena av Marta Söderberg fick jag i e-boksformat från Gilla Böcker för ett bra tag sedan. Först nu har den blivit läst.

Athena är en bok för Unga Vuxna och det är en framtidsbok. Den handlar om Maya och Benjamin som lever i staden Luxton i Östra provinsen. Staden är uppdelad i zoner. De är så kallade nummerlösa ungdomar. En dag blir de båda kidnappade och förda till Athena, vilket är en hård agentorganisation. Där blir de satta i väldigt tuff träning.

Tycker att detta var en spännande berättelse. Man kan kanske likna den lite med Hunger Games eller Divergent serierna, men den hade ändå en egen ton. Förutom spänningen så har författaren lyckats bra med karaktärerna. Där finns karaktärer som man sympatiserar med, men även dem som man rent av ogillar. Tycker även att hon skildrat det mörka kriminaliserade samhället som uppstått efter att världsekonomin kollapsat och sjukdomar och naturkatastrofer rått. Kände att detta är en berättelse som fungerar både för en lite yngre publik likväl som för oss som är äldre. Kan absolut rekommenderas.

Beskrivning från Adlibris: Maya lever i zonernas gränder, ständigt på sin vakt. Benjamin har ingen och inget, och längtar bort från sitt kriminella liv. Makten kallar dem nummerlösa. En natt kidnappas Maya och Benjamin, och vaknar upp på Athena, en hemlig agentorganisation. Tillsammans med andra nummerlösa ungdomar ska de genomgå ett rekrytprogram.

De lever i en tid när allt har fallit sönder. Ingen saknar dem. Maya och Benjamin tvingas vänja sig vid Athenas hårda värld. Men hur långt är de beredda att gå för att klara prövningarna? Hur mycket är de villiga att offra för att kanske få en ny chans?Betyg: 4 / 5

Läst i #summerread16 och En världsomsegling på 366 dagar

1 kommentar: