fredag 15 juli 2016

Bokbloggsjerka 15 - 18 juli


Ja nu är det helg igen och mitten av juli månad är nådd. Hos Annika är det som vanligt bokbloggsjerka och denna veckan lyder frågan så här:

Har du halvt om halvt längtat ihjäl dig efter en bok som till syvende och sist inte alls höll måttet? Vilken i så fall? Eller omvänt, finns det en bok som du var tveksam till men som senare visade sig överträffa alla dina förväntningar?

När jag hörde talas om att Galveston skulle komma blev jag väldigt intresserad. Detta är en deckare skriven av Nic Pizzolatto, författaren till tv-serien True Detective. När jag väl fick boken i min hand så blev jag oerhört besviken. Hela storyn kändes tråkig och jag fastnade inte alls för karaktärerna. Kände att huvudkaraktären var både fördomsfull och yttrade sig nedsättande om kvinnor. Nä det var inget för mig visade det sig.

Då har jag i stället det motsatta. Här har jag två böcker som överraskade mycket. Först har vi Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusma. Var ytterst tveksam om jag skulle läsa boken, eftersom jag inte hade minsta intresse i ämnet om Andreés expedition till nordpolen. Men döm om min förvåning då jag blev helt fast och verkligen tokälskade denna intressanta historia. När jag väl börjat läsa boken, släppte jag den inte innan den var utläst.

En annan bok som överraskade var Slutet på kedjan av Fredrik T. Olsson. Här kände jag inte till författaren och trodde väl att jag fått en sådan där vanlig thriller i händerna. Men det visade sig att det var en otroligt spännande, skrämmande och tankeväckande berättelse där handlingen stannade kvar i mina tankar långt efter att boken var utläst. Nu väntar jag med spänning på Olssons nästa bok Ett vakande öga, som kommer väldigt snart.12 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna. Blir nyfiken på Olssons bok.

  SvaraRadera
 2. Instämmer helt om Uusmas Andre-bok! Skitbra! Har också läst en annan bok med André-anknytning som håller: "Ett sällsamt dubbelliv" av Lena Kåreland. Handlar om Gurli Linder, Sveriges första barnboksrecensent, som hade en intressant relation med André. Läsvärd.

  SvaraRadera
 3. Instämmer helt om Uusmas Andre-bok! Skitbra! Har också läst en annan bok med André-anknytning som håller: "Ett sällsamt dubbelliv" av Lena Kåreland. Handlar om Gurli Linder, Sveriges första barnboksrecensent, som hade en intressant relation med André. Läsvärd.

  SvaraRadera
 4. Uusmaa har jag inte läst, lyssnat på henne i radio, hon verkar duktig.

  SvaraRadera
 5. Uusmas bok älskade jag och har också med som glad överraskning. jag gillade också Ingenjör Andrés luftfärd av Per Olof Sundman väldigt mycket. Galveston tyckte jag välskriven

  SvaraRadera
 6. Vilken snygg tricolor du fick till med omslagen :) Uusma är fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte inte ens på färgerna när jag la upp omslagen :)

   Radera
 7. Galveston blev jag också besviken på, den var inte alls vad jag trodde. Slutet på kedjan har jag inte läst än, men den står i hyllan :)

  SvaraRadera
 8. Uusmas bok blev jag också angenämt överraskad av. Fantastiska illustrationer och bok! Slutet på kedjan blev jag tyvärr lite besviken på. Men så hade jag nog (för) höga förväntningar. :)

  SvaraRadera
 9. Många som nämnde Expeditionen idag. Tyckte också mycket om den.

  SvaraRadera
 10. Slutet på kedjan gav jag upp, kanske för tidigt, borde nog ge den en chans till? Uusmas bok skulle jag jättegärna vilja läsa! :)

  SvaraRadera
 11. Galveston har jag varit lite sugen på ett tag nu.

  SvaraRadera