måndag 18 juli 2016

När inget annat återstår


Titel: När inget annat återstår
Författare: Mats Ahlstedt
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 296
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken för boken!

Med boken När inget annat återstår stiftar jag min första bekantskap med Mats Ahlstedt. När jag läste vad boken skulle handla om så lät det intressant. Spänningsromaner går ju alltid hem hos mig och detta är en psykologisk thriller.

Boken handlar om Ella Werner, som är en ny profilerare vid Göteborgspolisen. När hon börjar så kastas hon in i ett fall som rör sig inom medicin och forskningsvärlden. Här är det makthungriga personer, kriminella individer och människor med hemligheter som figurerar. Berättelsen utspelas både i Göteborg och på Brännö. 

Tycker att författaren beskriver miljöerna och karaktärerna på ett riktigt bra sätt. Språket och de korta kapitlen gör att boken är otroligt lättläst. Storyn är riktigt okej och det är spännande på sina ställen, men gastkramande, som det står på bokens baksida tycker jag inte att den var. Där blev jag aningen besviken. Men det var ändå riktigt underhållande läsning.

Baksidestext: Ella Werner är ny profilerare på Göteborgspolisen. Som första fall får hon ta sig an mordet på en ung man. Ledtrådarna leder henne till ett ensligt beläget hus på Brännö utanför Göteborg. Där bor den excentriske forskaren Egon Guthlin.
   Egon har utvecklat en banbrytande substans som kan rädda miljoner människor från Alzheimers. Testerna är ytterst lovande, men Egon plågas fortfarande av minnet efter ett misslyckat experiment från tidigare år. Resultatet den gången var skrämmande. När Egon till slut hittade orsaken är den långt värre än han någonsin kunna ana.
   Sent en kväll får Egons brorsdotter Sandra besök av en ung man som påstår sig vara hennes kusin. Han verkar rädd och vädjar till henne om att släppa in honom, men hon vågar inte öppna dörren.
   Sandra kan inte släppa tanken på att hennes farbror kan ha haft en för henne okänd son. För att få reda på hur det förhåller sig söker hon upp honom i hans hem. Men det förflutna kastar mörka skuggor över såväl henne som Egon. Vad är det mer för hemligheter som Egon bär på? Snart inser Sandra att även hennes liv är i fara.


Betyg: -4 / 5

Läst i #summerread16 och #läsalotsommar16

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar