söndag 31 juli 2016

Rosensällskapet


Titel: Rosensällskapet
Författare: Marie Lu
Översättare: Katarina Falk
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 319
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Modernista för boken!

Rosensällskapet är andra boken i trilogin Den unga eliten och den är skriven av Marie Lu. Till skillnad mot författarens första serie som var en dystopi, så är detta fantasy. Berättelsen handlar om ett gäng ungdomar som alla överlevt blodfebern som tidigare drabbade hårt. De har inte bara blivit kroppsligt märkta av sjukdomen utan har också fått märkliga krafter.

Huvudkaraktären heter Adelina Amouteru. Hon är en i gruppen av ungdomar med krafter - Den unga eliten. Dessa blir i första boken jagade av en organisation som vill utrota dem. Här i Rosensällskapet får vi fortsätta följa Adelina och hennes syster. De har i denna bok flytt från Kenettra undan Inkvisationsmakten som fortfarande vill se henne död. Hon är ute efter att hämnas dem som gjort henne illa.

Detta är en otroligt spännande och välskriven fantasy som håller ett högt tempo, där det händer saker hela tiden. Jag tycker att dennna är mycket mörkare än första boken, men detta är på inget sätt negativt, tvärtom! Gillar verkligen alla karaktärer, naturligtvis på olika sätt. Tycker att det är spännande att en del av dem har både gott och ont i sig och får kämpa mycket med sig själva. Tyckte att första boken var otroligt bra och tycker nästan att denna är ännu mer spännande. Så jag ser oerhört mycket fram emot att läsa sista boken i serien så småningom.

Handling: Adelina Amouteru har fått sitt hjärta djupt sargat av såväl familj som vänner. Något som fått henne att ge sig in på hämndens bittra väg.
   Hon är nu känd som Vita vargen, och hon och hennes syster flyr från Kenettra för att leta upp andra ur Den unga eliten, med förhoppningen att kunna bygga upp en egen armé av allierade. Hennes mål: att slå ner Inkvisationsmakterna, de soldater i vita uniformer som nästan lyckades döda henne.
   Men Adelina är ingen hjälte. Hennes krafter närs av rädsla och har börjat växa bortom hennes kontroll. Och hon litar inte på sina nyfunna Eliten-vänner.Teren Santoro, Inkvisationens ledare, vill se henne död. Och hennes tidigare vänner Raffaele och Dolksällskapet, vill nu sätta stopp för hennes hämndlystnad. Adelina kämpar för att försöka klamra sig fast vid det goda inom sig.
   Men hur ska en människa kunna vara god, när hela hennes existens är så beroende av mörka krafter?


Betyg: 4+ / 5

Läst i #summerread16


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar