söndag 6 november 2016

Bästa dystopien


Nu har Lyrans Noblesser börjat med en ny utmaning där vi skall ta fram den bästa boken/serien inom en viss genre eller vad det nu kan bli. Denna veckan skall vi i alla fall presentera den bästa dystopin och jag tyckte att det var svårt att välja mellan dem jag läst.  Men till slut bestämde jag mig för att det blir Maze Runner-serien. Det är en serie för ungdomar i åldern  12 - 15. Jorden har blivit utsatt för solstormar och i första boken så möter vi ett gång ungdomar som av någon underlig anledning befinner sig i en stor labyrint. Detta är en spännande början på en riktigt bra dystopi där jag än så länge har läst de fyra första böckerna som kommit ut. Det är Mazer runner: I dödens labyrint, Maze runner: I vansinnets öken, Maze runner: I dödens stad och Maze runner: I solstormens spår. Författaren heter James Dashner.Väntar nu med spänning på nästa bok i serien som jag tror kommer nu i veckan och den heter Maze runner: Dödlig kod.


9 kommentarer:

 1. Oj det var många i den serien. Kul att du läser dystopier för yngre läsare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar att läsa böcker för yngre åldrar, då kan jag lämna dem vidare till barnbarnen och andra barn/ungdomar i släkten och bekantskapskretsen.

   Radera
 2. Tyckte mycket om den första, men föll inte för del 2 och 3, och sen har jag inte läst längre.

  SvaraRadera
 3. Den här serien har jag inte läst, men nu blev jag nyfiken.

  SvaraRadera
 4. Jag har hört talas om de här böckerna men inte läst dem själv. På något vis tycker jag att det är lite underligt att just ungdomar får så många såna här böcker, tycker inte du också det? Som om man vill dämpa deras livslust och framåtanda lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det underligt. Det ges ut massor med böcker med mörka ämnen för ungdomar nuförtiden.

   Radera
 5. Jag tyckte mycket om denna serien och gillade även filmerna. Sista delen ligger i bokhyllan och väntar på mig =)

  SvaraRadera
 6. Gillade den första med labyrinten, men tvåan gav sen inte mersmak att läsa serien vidare.

  SvaraRadera