lördag 5 november 2016

Ett vakande öga


Titel: Ett vakande öga
Författare: Fredrik T Olsson
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal Sidor: 579
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Wahlström & Widstrand för en spännande bok!

Å jösses vad jag sett fram emot att läsa Ett vakande öga av Fredrik T Olsson. Jag läste hans första bok Slutet på kedjan när den kom och föll pladask för den. Hade så klart höga förväntningar på denna och de infriades verkligen.

Ett vakande öga är en fristående fortsättning på debutboken, men denna utspelar sig tre år före händelserna i Slutet på kedjan. Även här är det kryptologen William Sandberg som är huvudpersonen. Här blir han indragen i ett underligt skeende och blir jagad av alla. Detta leder honom till en person som han träffat flera år tidigare. Mycket kretsar kring informationsflödet på nätet och samhällets sårbarhet. Frågeställningen om vad som gör att vi lever kommer också upp under resans gång.

Denna bok liksom den förra är spännande, intrigfull och oerhört tänkvärd. Det märks så väl att det är en manusförfattare som skriver för man kan riktigt föreställa sig hur bra detta skulle göra sig på filmduken.

Även med denna bok fastnade jag i handlingen redan från första sidan och den blir inte tråkig en enda gång trots att boken är bortåt 600 sidor. Kan absolut rekommendera denna till alla som gillar spänningsromaner, men även till andra som gillar intrigfulla och tänkvärda böcker.

Baksidestext: Strömmen slås ut i stora delar av Sverige. Över hela världen utsätts viktiga mål för elektroniska attacker. Den nyligen avskedade kroptologen William Sandberg jagas av sina forna kollegor, misstänkt för att ligga bakom dåden. Med privatlivet i upplösning och anklagad för terrorbrott han inte begått. måste William hitta den verkliga källan till attackerna innan samhället - och han själv - går under.


Betyg: 5 / 5

Läst i Spänningsutmaning 2016

5 kommentarer:

 1. Jeton Kart Nedir, Your health as a family has been really descriptive .

  SvaraRadera
 2. Verkar spännande! Fastnade dock inte för Slutet på kedjan, som jag möjligen gav upp efter för få lästa sidor. ;)

  SvaraRadera
 3. Har ännu inte läst något av den här författaren, men blir nyfiken på böckerna nu.

  SvaraRadera
 4. Nu blir jag ju lite taggad på att läsa hans första bok :)

  SvaraRadera