måndag 22 maj 2017

Den sista stjärnan


Titel: Den sista stjärnan
Serie: Femte vågen #3

Författare: Rick Yancey
Översättare: Jan Risheden
Bokförlag: Raben & Sjögren
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 370
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Rabén & Sjögren för boken!

Ja då var sista boken i den mycket spännande Femte vågen-trilogin utläst. Det är Rick Yancey som skrivit denna serie för åldersgrupp 12 - 15 år och boken heter Den sista stjärnan.

Så här står det om boken: 

"Fienden är De andra. Fienden är vi. De är här nere, de är där upp, de är ingenstans. De vill ha jorden, de vill att vi ska ha den. De kom för att utplåna oss, de kom för att rädda oss.

Bakom gåtorna finns en sanning. Cassie har blivit förrådd. Det har även Ringer. Zombie. Nugget. Och alla 7,5 biljoner människor som brukade leva på vår planet. Förrådda, först av De andra, men nu av oss själva.

Jordens kvarvarande överlevare måste bestämma vad som är viktigast att rädda sig själva, eller rädda det som gör oss mänskliga."


---

Jag har ju verkligen gillat det två första böckerna i denna trilogi och jag måste säga att avslutande delen inte var något undantag.

Det händer massor i denna sista del och boken är väldigt snabbläst. Men jag måste säga att det kändes att det var lite djup i denna boken. Här ifrågasätter karaktärerna både sig själva och andra. Man funderar på vem man kan lita på. Sedan är det tankegångar kring existentiella frågor, vad innebär det att vara mänsklig. Trots allt spännande som händer så får vi följa karaktärernas tankar och känslor på ett fint sätt. Det händer som sagt massor och det leder fram till ett slut som jag tycker känns både sorgligt och fint på något sätt. Kan varmt rekommendera denna trilogi till både ung som gammal.


Betyg: 4 / 5


3 kommentarer:

  1. Jag har de två första delarna, lillebror sa att de var riktigt bra men tror inte han har läst den sista delen!

    SvaraRadera
  2. Den här ska läsas så småningom :)

    SvaraRadera
  3. Jag läste serien på engelska, eller i alla fall sista boken. Jag tyckte om trilogin.

    SvaraRadera