fredag 12 maj 2017

Den sovande spionen


Titel: Den sovande spionen
Författare: Camilla Grebe & Paul Leander-Engström
Bokförlag: Massolit
Format: E-bok
Utgiven: 2016
Antal sidor: 379(fysisk bok)
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Massolit förlag för boken!

Äntligen har jag läst Den sovande spionen av Camilla Grebe & Paul Leander Engström. Det här är tredje boken i författarnas Moskva noir-serie. Huvudpersonen är Tom Blixen. De två första böckerna utspelar sig i Ryssland, men i denna bok har Blixen flyttat hem till Sverige och arbetar på kraftbolaget Swecraft.

Så här står det om boken:

"Tom Blixen har återvänt till Sverige efter många år i Ryssland. Han börjar arbeta på kraftbolaget Swekraft och efter ett märkligt möte med en högt uppsatt rysk tjänsteman insjuknar Swekrafts VD i vad som visar sig vara dödlig poloniumförgiftning. Misstankarna riktas omedelbart mot Ryssland.
Det som först ser ut att vara ett lönnmord utvecklas snabbt till någonting helt annat, när ett av Sveriges största kärnkraftverk utsätts för ett sabotage. Tom Blixen och den före detta säkerhetspolisen Sonny Hellkvist tar upp jakten på förövaren för att avvärja en internationell konflikt mellan Sverige och Ryssland och stoppa en potentiell kärnkraftskatastrof."


---

Som de tidigare böckerna så är det raskt tempo, massor med intriger, spänning och trovärdigheten känns stor. Det är spioneri, massor med politiskt maktspel och mycket annat som känns spännande. De allvarliga saker som händer i boken har aldrig hänt i vårt land, men det känns inte som en omöjlighet att det inte skulle kunna hända eftersom världen är osäker. Gillar persongalleriet och hur man får komma karaktärerna inpå livet. Riktigt, riktigt bra. Hoppas verkligen att få läsa något mer om Tom Blixen framöver för det här gillar jag jättemycket.


Betyg: 5 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar