tisdag 16 maj 2017

Fiskarmännen


Titel: Fiskarmännen
Författare: Chigozie Obioma
Översättare: Ninni Holmqvist
Bokförlag: Ordfront förlag
Format: Pocket
Tryckt: 2016
Antal sidor: 286
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka ordfront förlag för boken!

Fiskarmännen av Chigozie Obioma är författarens debutroman. Det är en berättelse om fyra pojkar som är syskon och det hela utspelar sig i Nigeria på 1990-talet.

Så här står det om boken: 

"Nioårige Benjamin är yngst av fyra oskiljaktiga bröder som växer upp i 1990-talets Nigeria. När deras stränge far lämnar hemmet för en tid utnyttjar bröderna sin nyvunna frihet till att fiska vid floden, en gång ren och livskraftig, numera en nedsmutsad, förbjuden plats. På denna förbjudna plats får de höra en fruktansvärd spådom om hur en av bröderna kommer att dö, en förutsägelse som får misstron att börja växa mellan dem och sätter igång ett katastrofalt händelseförlopp."

---

Gillar språket riktigt mycket och tycker att detta är en väldigt okej bok för att vara en debutroman. Mycket av bokens handling kretsar kring det enormt starka band som finns mellan de fyra bröderna, och en tragedi som drabbar bröderna och deras familj. Författaren bjuder på spådomar, myter, historia och bibelcitat i en salig blandning. Tycker om hur han beskriver familjen, befolkningen i staden Akure samt den lokala galningen Abulu. Det var en del saker i handlingen som var ganska hemska, men det kändes så intressant ändå. Jag det var som sagt en bok som jag gillade riktigt mycket även om jag tycker att det där lilla extra för att det skall bli en fullpoängare saknas.


Betyg: 4 / 5

Läst i Jordenruntläsning 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar