söndag 21 maj 2017

Ödemarkens barn


Titel: Ödemarkens barn
Författare: A.R.Yngve
Serie: Darc Ages:Det mörka tidevarven
Bokförlag: Wela
Format: E-bok
Utgiven: 2016
Antal sidor: 194(fysisk bok)
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Wela Förlag för boken!

Ödemarkens barn är andra boken i den fantasifulla Science/Fantasy- trilogin Darc Ages av författaren A.R. Yngve.

Så här står det om böckerna: 

"David Archibald blir uppväckt ur en frusen sömn. Han befinner sig 900 år in i framtiden, i en värld ärrad av katastrofer och krig. Civilisationen har dragit sig tillbaka till befästa stadsstater, där feodalherrarna och deras riddare härskar. David finner sitt öde: att rubba denna medeltida framtid i sina grundvalar och starta en ny renässans.Han blir den osannolike hjälten kallad DARC."

I första boken så blev Darc återuppväck efter att ha varit nedfrusen i runt 900 år. Då befinner han sig i något som är en framtida version av Spanien. Nu i andra delen Ödemarkens barn så börjar några olika feodalherrar strida mot varandra. Darc har blivit fängslad och snart blir han ivägflugen till något som skall föreställa ett framtida Amerika, där han stöter på massor med spetälskesjuka människor. Därifrån tar handlingen vid i denna del.

Liksom i förra boken så tycker jag att handlingen är rapp och boken är otroligt lättläst. Gillar hur författaren beskriver miljön och de sjuka människorna som finns med i denna delen. Ganska groteskt faktiskt men samtidigt intressant. Intressant är också att så här långt in i framtiden som dessa böcker utspelar sig så har man i vissa avseenden gått bakåt i utvecklingen i förhållande till nutid. Är i alla fall jätteglad att jag testade att läsa denna serien för den var så mycket bättre än jag förväntade mig.


Betyg: 3,75 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar