torsdag 1 mars 2018

Hett i hyllan #133


Ja då är det åter torsdag och hos Bokföring enligt Monika så är det dags för Hett i hyllan. Där skall vi dela med oss av de där hyllvärmarna som stått och samlat damm i eviga tider.

Veckans bok hos mig heter Din för evigt av Damien Echols och Lorri Davis. Boken gavs ut i pocket 2015 och jag köpte den antingen då eller i början på 2016. Boken verkar intressant så det är kanske dags att läsa den snart.

Så här står det om boken:

"En berättelse från Death Row
"Jag var så rädd att du inte skulle få mina brev. Jag vet att det här är på riktigt - inget i mitt liv har känts lika verkligt."
Lorri Davis i maj 1996

"Lorri, att älska dig räddade livet på mig."
Damien Echols 29 december 2005

Damien Echols var arton år när han dömdes till döden för ett brott han inte hade begått. Tillsammans med två andra ungdomar anklagades han för morden på tre åttaåriga pojkar. Fallet, som gick under namnet West Memphis 3, väckte stor uppmärksamhet i USA och internationellt.

Lorri Davis, en framgångsrik landskapsarkitekt, skrev sitt första brev till Echols våren 1996. Hon hade sett Paradise Lost, en dokumentärfilm om West Memphis 3, och kunde inte sluta tänka på den oskyldige Echols.

Det skulle leda till en intensiv brevväxling som varade fram till Damien Echols frigivning 2011. Då hade han tillbringat nästan tjugo år på Death Row"
6 kommentarer:

 1. Den har jag set lite då och då i diverse pockethyllor och varit lite sugen men inte tillräckligt för att köpa den.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte superförtjust i brevväxling i böcker.

  SvaraRadera
 3. Den här såg jag mycket av för något år sedan eller två men sedan har det dött ut lite. Ingen bok som intresserar mig direkt men vem vet, kanske läser den en gång ändå. Man ska ju aldrig säga aldrig!

  SvaraRadera
 4. Just brevformen har jag väldigt svårt för i böcker.

  SvaraRadera
 5. Det är nog en bok jag aldrig kommer läsa. Däremot har jag sett en del dokumentärer och lyssnat på en del poddavsnitt om morden han anklagades för.

  SvaraRadera
 6. trevligt skrivbord, vi har våra datorer på var sin våning ❤️

  SvaraRadera