fredag 30 augusti 2019

Mörk och helig natt


Titel: Mörk och helig natt
Serie: Harry Bosch #23
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: E-bok
Utgiven: 2019-04
Antal sidor(fysisk bok): 395
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Norstedts!

När en av mina favoritförfattare inom deckargenren, Michael Connelly ger ut en bok så vill jag naturligtvis läsa den. Mörk och helig natt är bok nummer 23 om Harry Bosch.

Så här står det om handlingen:

"Renée Ballard jobbar nattskiftet igen. Hon återvänder till stationen i Hollywood på småtimmarna och hittar en främling som går igenom skåpen med gamla mappar. Inkräktaren är den pensionerade inspektören Harry Bosch, som jobbar med ett olöst fall som har krupit in under huden på honom. Ballard sparkar ut honom, men kollar sedan upp fallet själv, vilket får en våg av känslor och ilska att välla fram. Femtonåriga Daisy Clayton rymde hemifrån och hittades sedan brutalt mördad och dumpad i en sopcontainer. Ballard bestämmer sig för att gå samman med Bosch för att ta fast Daisys mördare."

---

I den här boken samarbetar Harry Bosch med Renée Ballard då de börjar gräva i ett gammalt fall där Bosch är involverad personligen. Som vanligt när det gäller Connellys böcker så får vi följa fallet ganska ingående. Det händer lite spännande saker runt omkring också som är intressant, men det är själva utredningen och vad som de båda dras in i som är det mest spännande. Gillar storyn och tycker som vanligt att jag dras in i storyn direkt, så jag var väldigt nöjt och belåten även med denna bok. Kanske ingen världssensation direkt men helt klart en läsvärd deckare.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar