fredag 30 augusti 2019

Pärlsystern


Titel: Pärlsystern
Serie: De sju systrarna #4
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Andersson
Bokförlag: Bazar Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-04
Antal sidor: 597
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bazar Förlag!

Åh vad jag hade längtat att påbörja Pärlsystern av Lucinda Riley. Det är fjärde boken i den fantastiska serien De sju systrarna som handlar om ett gäng adoptivsystrar som mister sin pappa Pa Salt och vad som händer efter hans död. 

Så här står det om handlingen:

"Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter ...
Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie."

---

I denna boken är vi framme vid den fjärde systern CeCe´s berättelse. Den här berättelsen leder oss till exotiska länder som Thailand och Australien. CeCe träffar spännande människor under resans gång. Samtidigt som vi i nutid får följa CeCe så får vi även en annan berättelse som utspelar sig många år tidigare. Då får vi följa den unga Kitty som av sina föräldrar blir skickad till Australien som sällskapsdam åt en förmögen kvinna från England. Det hela blir en spännande resa i olika tidsåldrar. Älskar Rileys sätta att berätta och älskar hennes språk. Boken blir inte för en enda sekund tråkig. Det enda tråkiga är att jag haft så mycket annat att göra och mycket annat i tankarna så jag har inte hunnit sitta med boken så långa stunder i taget, vilket gör att man tappar lite läsflyt mellan sittningarna. Men absolut en läsvärd bok. Har ni inte läst denna serien så kan jag varmt rekommendera den.


Betyg: 4,5 / 52 kommentarer:

  1. Ja, visst är serien härligt! Jag längtar massor efter nästa bok men just nu ser det ut som den kommer först i januari.

    SvaraRadera