måndag 31 augusti 2020

Infiltratören

Titel: Infiltratören
Serie: Stockholmsgruppen #1
Författare: Lotta Luxenburg
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2019-10
Antal sidor: 286
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Infiltratören av Lotta Luxenburg kom neddimpande i min brevlåda sent förra hösten. Den blev tyvärr stående ända tills nu innan den blev läst.


Bokens första mening: "Mannen i förarsätet var iförd en dykardräkt av neopren och svettades ymnigt."


Så här står det om handlingen: "En husbil kör över kajkanten vid Stockholms stadshus. När den bärgas gör räddningstjänsten ett makabert - fynd tolv kvinnolik. Kriminalinspektörerna Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten hinner knappt börja nysta i mordfallet innan ett upplopp utan förvarning lamslår Stockholm. Finns det en koppling mellan de våldsamma händelserna? Medan säkerhetspolisen misstänker en utländsk terrorcell infiltrerar Isabella en kriminell gruppering för att komma kvinnomördaren på spåren."


Hur var boken: Detta var del 1 i en ny deckarserie av författarinnan och den utspelar sig i Stockholm. Där vi får följa ett kriminalfall som börjar med att en husbil med 12 kvinnolik hittas i vattnet. Wow, vilken bra början på en serie. Det var otroligt rått, mörkt och väldigt spännande. Boken är enormt lättläs och man vill inte lägga den ifrån sig. Jag gillar karaktärerna som man får börja följa väldigt mycket. Spänningen byggs upp allt eftersom boken går och vilket slut!! Skall bli spännande att fortsätta läsa om dessa poliser i nästa bok.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar