torsdag 19 november 2020

Hett i hyllan v.47 2020


Eftersom det är torsdag så tänker jag delta i Hett i hyllan hos Bokföring enligt Monika. Där skall vi visa upp de där böckerna som stått och samlat damm i eviga tider.

Min bok denna veckan är Sophies historia av Jojo Moyes. Boken är inbunden och är från 2014, men jag köpte den någon år senare.

Så här står det om handlingen: "Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro. Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar."3 kommentarer:

  1. Har läst ett par böcker av den författaren men inte just den där.

    SvaraRadera
  2. Jag har ännu inte läst något av henne, men jag har en annan bok oläst i hyllan.

    SvaraRadera
  3. Jag har bara läst den där mest kända av hennes böcker och den var ju helt ok.

    SvaraRadera