lördag 12 mars 2022

Under Londons broar



Titel: Under Londons broar
Författare: Jojo Moyes
Översättare: Lena Karlin
Bokförlag: Printz Publishing
Format: Pocket
Utgiven: 2021-09
Antal sidor: 501
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Under Londons broar av Jojo Moyes. Har bara läst en bok av henne tidigare vilken jag gillade, och den här var inget undantag.


Boken första mening: "Han såg hennes gula klänning innan han såg henne."


Så här står det om boken: "Fjortonåriga Sarah lever för sin häst, Boo. Hon har fått den av sin morfar Henry, med en förhoppning om att hon i framtiden ska lyckas komma in på en prestigefylld fransk ridskola och följa i hans fotspår. Men när Henry hamnar på sjukhus får Sarah problem, och plötsligt riskerar hon att mista både Boo och drömmarna om Frankrike.

Advokaten Natasha står alltid på de svagas sida. Men i privatlivet är det desto kämpigare: trots att de skilt sig tvingas hon fortfarande dela hus med sin karismatiske exmake Mac. När Sarah dyker upp i Natashas värld bestämmer hon sig för att strunta i alla regler och ta den unga tjejer under sina vingar. Och det beslutet kommer förändra allt i Natashas liv."


Hur var boken: Under Londons broar av Jojo Moyes var en fin, spännande och berörande berättelse om 14-åriga Sarah som bara har sin morfar och sin häst Boo. Men också om Natasha och Mac som är ett par med problem. Deras vägar kommer att korsas. Moyes bygger verkligen en fin historia. Man dras in i handlingen och efter ett tag så är man väldigt engagerad i karaktärerna. Språket är fint och samtidigt lättsamt. Måste verkligen läsa fler av mina böcker av författaren som står olästa i min hylla.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer:

  1. Den här boken måste jag läsa, ganska mycket igenkänning i det du citerar. Jag har läst några andra av Jojo Moyes och tyckt om allihop. Den som fortfarande sticker ut som något alldeles extra är Sista brevet till din älskade, den läste jag för fem-sex år sedan och såg filmen förra året.

    SvaraRadera