lördag 30 april 2022

Virusvarning: Om högrisklabb, fladdermöss och bioterrorism


Titel: Virusvarning: Om högrisklabb, fladdermöss och bioterrorism
Författare: Henrik Ennart & Gunilla von Hall
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-04
Antal sidor: 239 sidor
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Virusvarning: Om högrisklabb, fladdermöss och bioterrorism av Henrik Ennart & Gunilla von Hall är utläst. Kände intresse för den tack vare pandemin vi befinner oss i.


Bokens första mening: "En svag vintersol skiner över den kinesiska miljonstaden Wuhan på eftermiddagen måndagen den 30 december 2019."


Så här står det om boken: "Experterna står handfallna medan länder stänger ner och hela sjukvårdssystem kollapsar. Inom loppet av några veckor har viskningar om ett nytt mystiskt virus kulminerat i en världsomfattande pandemi. Men vad var det egentligen som hände och finns det en risk att det händer igen?

I Virusvarning synliggör journalisterna Henrik Ennart och Gunilla von Hall den okända världen av biologiska högrisklabb och granskar hur människans intrång i naturen kan orsaka framtida pandemier. Längs vägen får vi möta allt från hästskofladdermöss och bristfälliga skyddsrutiner till en nedsläckt databas och ett ödesdigert politiskt maktspel. Med frågan om virusets ursprung i centrum följer vi covid-19:s framfart och ser hur den mänskliga faktorn, mörkläggning och geopolitisk kamp kan få förödande konsekvenser."


Hur var boken:  En oerhört intressant bok om den pandemi vi är inne i. Här diskuteras hur eventuellt viruset uppstod, det diskuteras virusforskning, hur man manipulerar farliga sjukdomarna i labb och om bioterrorism. Boken är skriven med ett språk som gör ämnet väldigt lätt att förstå.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar