tisdag 20 september 2022

Kallmyren

Titel: Kallmyren
Serie: Stenträsktrilogin #2
Författare: Liza Marklund
Bokförlag: Piratförlaget
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-08
Antal sidor: 369
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Kallmyren av Liza Marklund. Det är andra delen i hennes nya serie som heter Stenträsktrilogin.


Bokens första mening: "Det var ljudet av insekterna som vägledde räddningsteamet, det dova suset av tusentals blodsugande flygfän."


Så här står det om handlingen: "I augusti 1990 gick Wiking Stormbergs fru Helena ner sig i Kallmyren och drunknade. Kvar vid myrkanten låg deras baby, halvdöd av insektsbett.  

Helenas kropp återfanns aldrig. Hon hördes aldrig mera av.  

Wiking kom aldrig över förlusten av hustrun. Åren gick, decennierna. Han kom att leva för sina barn och sitt arbete som polischef i Stenträsk.  

Men så en fredagseftermiddag landar ett brev i brevlådan hemma hos Markus, Wikings och Helenas numera vuxne son.  

Ett hot, eller kanske en varning, skrivet med Helenas handstil och undertecknat med hennes signatur: stjärnan som ser ut som ärret på hennes mage. Wiking måste ställa sig frågan om han börjar bli galen, om han ser spöken eller om någon utomstående kraft hotar honom och hans familj."


Hur var boken: Tycker faktiskt att denna boken var snäppet bättre än den första i serien. Handlingen hoppar mellan nutid och 30 år tidigare då Wikings fru går ner sig ute på myren. Men mycket händer som rör om i grytan. Det är både spännande, intressant och berörande. Verkligen läsvärd. 


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar