torsdag 29 september 2022

Ödestornet


Titel: Ödestornet
Serie: Marduriens ljus
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Pärlan Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-11
Antal sidor: 336
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag läst Ödestornet av Joseph A. Davis. Det är andre delen i en fantasyserie för åldersgrupp 12 - 15 år. Serien heter Marduriens ljus.


Bokens första mening: "Den enda varningen Rikamu fick var ett oskyldigt prasslande i lövverket ovanför hennes huvud."


Så här står det om handlingen: "Rikamu är på jakt efter invigningsskinnet som ska göra henne till en av Eldvinds krigarkvinnor. De äldre jägarna har undervisat henne om alla faror som lurar i Marduriens mörka djungel förutom den mystiska varelsen som rövar bort henne mitt under jakten. Den liknar inte något monster hon någonsin sett eller hört talas om, och den visar henne en omtumlande verklighet som hennes nya folk aldrig velat nämna för henne.

Samtidigt står Markus inför ett eget skrämmande uppdrag i Valarien: han ska träffa sina blivande svärföräldrar. Mötet blir dock avbrutet av en främling som söker hämnd, en gammal vän och en ödesdiger profetia. Svärdbäraren måste tillbaka till Mardurien, där mörka makter håller på att samla kraft inför en sista, avgörande strid."


Hur var boken: Ödestornet var en spännande, fantasifull och jättetrevlig andra bok i serien Marduriens ljus. Här är det hjältar och monster i en väldigt fantasifull miljö. Vet inte om serien är slut här, men hoppas på en fortsättning.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar