fredag 30 december 2022

Musan


Titel: Musan
Författare: Jessie Burton
Översättare: Birgitta Wernbro Augustsson
Bokförlag: LBFörlag
Format: Pocket
Utgiven: 2018
Antal sidor: 397
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu är Musan av Jessie Burton utläst.En bok som stått i hyllan ett tag.


Bokens första mening: "Inte alla av oss får det slut vi förtjänar."


Så här står det om handlingen: "England, 1967. Odelle Bastien har haft svårt att etablera sig i London sedan hon flyttade från Trinidad fem år tidigare. Men plötsligt har hon erbjudits jobb som sekreterare till den glamourösa galleristen Marjorie Quick.
Genom Marjories vänskap blir Odelle medveten om potential hos sig själv som hon inte trodde fanns. Ändå förblir Marjorie ett mysterium. Och i ännu högre grad när ett stort, försvunnet konstverk - som också det döljer en hemlig berättelse - en dag levereras till galleriet.
Spanien, 1936. Olive Schloss, dotter till en berömd konsthandlare, är en ung kvinna som på allvar börjat utforska sina ambitioner. Till hennes familjs sköra paradis anländer en dag den revolutionäre konstnären Isaac Robles och dennes halvsyster Teresa - med explosiva, förödande konsekvenser."


Hur var boken: En intressant berättelse om några personer och några konstverk. Boken utspelar sig på 1930-talet och 1960-talet. Berättelsen knyter ihop händelser och personer från dessa två tidsperioderna. Tyckte tyvärr att början av boken var aningen seg. Men den tog sig verkligen mot slutet. Karaktärerna var intressanta, storyn var intressant och jag gillar författarinnans språk.


Betyg: 3 / 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar