söndag 28 oktober 2012

Falk mm.


Nionde Johan Falk - filmen Alla råns moder hade release i veckan. Det är inte klokt vad bra dessa filmen är. Tycker speciellt att det två senaste hållit toppenkvalitet vad gäller handlingen. Superspännande, snabb, tuff action. Karaktären Seth Rydell spelad av Jens Hultén är så kaxig i denna filmen. Det enda jag tycker är tråkigt är att Joel Kinnamans karaktär inte var med denna gången. Hoppas han är tillbaka i nästa.

Handling: Några män ringer på och tränger sig in i den pensionerade chefsingenjören Arthur Jönssons hem. De letar igenom bostaden efter några ritningar. En tid senare utför dessa män, som visar sig vara före detta svenska militärer, ett värdetransportrån. Ett rån som Johan Falk och hans kollegor på GSI får en olustig känsla av att det bara är en övning inför ett mycket större rån, ett rån, som det visar sig, kommer att få alla andra rån i polisens historia att blekna i jämförelse. Samtidigt har GSI:s andreman, Sophie Nordh fått en hållhake på gangsterledaren Seth Rydell. Seth är den som levererar vapen och fordon till militärligan. Och nu ger hon honom ett erbjudande han inte kan säga nej till. Problemet är bara: Kommer Seth att samarbeta och infiltrera ligan, eller har han en egen agenda? GSI:s chef Patrik Agrell inser att GSI för första gången fått en infiltratör i sitt stall som det inte går att lita på alls. 


Jaha!! Treasure guards var väl inte så storslaget kan man lugnt säga. En äventyrsfilm med bl.a. Anna Friel i huvudrollen. Var väl ingen direkt högkvalitativ film vare sig när det gäller filmning, karaktärer, skådespeleri. Duger väl att slötitta på i brist på annat. Inget jag skulle välja att kika på igen.

Handling: Vid en utgrävning i Jordanien hittar den unga arkeologen Victoria en uråldrig pergamentrulle. Den visar vägen till Salomons Sigill, som enligt legenden gavs till Kung Salomon av Gud. Men det är många som vill åt skatten, och nu har kappjakten börjat. Victoria slår sig samman med Angelo, en skattvakt från en hemlig organisation inom Vatikanen. De försöker att hinna först till skatten men de har ingen aning om vilka krafter de kommer att möta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar