måndag 8 oktober 2012

Förra veckans!!

Från förra veckans DVD-release har vi nu sett fyra filmer. Det är filmerna nedan!


Prometheus är en lite småspännande Sci-Fi. Filmen skall handlingsmässigt ligga före Alien - filmerna i kedjan. Den är lite cool gjord, men jag tycker att handlingen är aningen lam. Men den handlar samtidigt om spännande frågeställningar. Vi ser vår svenska skådespelerska Noomi Rapace i en av huvudrollerna.

Handling: En grupp vetenskapsmän och utforskare ger sig ut på en intergalaktisk resa som sätter deras fysiska och mentala begränsningar på prov och strandsätter dem på en avlägsen planet, där de hittar svaren till mänsklighetens mest djupsinniga frågor och till livets främsta mysterium.


The cold light of day var en hyfsat  spännande action med Henry Cavill och Bruce Willis i huvudrollerna. Lite förvecklingar där man undrar vem som är vem och varför? Lite skapliga actionscener med bl.a biljakter. Inget superbra men ändå skaplig underhållning!

Handling: Den unge affärsmannen Will Shaw är på en välbehövlig semester med sina föräldrar, bror och dennes flickvän. Men medelhavsidyllen får ett abrupt slut när Wills familj kidnappas av agenter på jakt efter en mystisk attachéväska. Polisen verkar vara insyltade i komplotten och allt får ytterligare en oväntad vändning när Wills pappa dyker upp och avslöjar att han i själva verket är CIA-agent. Vem kan Will lita på i en intesiv människojakt genom Madrid - med endast sina egna instinkter som vapen?


Friends with kids var verkligen en helmysig komedi med Kristen Wiig och Jon Hamm i huvudrollerna. Det är en film som handlar om hur förhållanden artar sig när barn kommer in i bilden. Filmen är rolig, dråplig, charmig men samtidigt lite rörande. Supermysig helt enkelt.

Handling: De två sista singlarna i kompisgänget ser sina vänners förhållande drastiskt förändras så snart de får barn och tror sig ha lösningen; de ska också ha barn, tillsammans, men som kompisar samtidigt som de dejtar andra. När hela gänget åker iväg på skidsemester och de tar med sig sina nya partners börjar det dock skaka i snöparadiset.


Den sista av filmerna var komedin Goon. En helt galen film om en kille som vill betyda något. När han blir slagskämpe  i ett hockeylag får han som han vill. Det är Seann William Scott från bl.a. American Pie och Roadtrip som spelar huvudrollen. Han är både dum och fullkomligt galen i denna film.

Handling: Han är familjens looser och hankar sig fram som bartender när hans enastående slagsmålstalang upptäcks av en ishockeytränare. Det blir inledningen på en storslagen och slående framgångsrik - hockeykarriär. Doug måste bara lära sig att att åka skridskor först.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar