tisdag 30 oktober 2012

Gillar verkligen dessa!!

I går och idag har vi kikat på två filmer som vi gillar riktigt mycket.


Först ut är musikalen Rock of Ages. En superhärlig rockande historia med bl.a Tom Cruise och Malin Akerman i rollerna. Gillar storyn, rytmen och framför allt den superhärliga 80-tals rocken!  Härliga rocklåtar avlöser varandra. Många duktiga sångare deltar i filmen men särskilt imponerad är jag av de ganska okända huvudrollsinnehavarna Julianne Hough och  Diego Boneta. Wow vilka röster dom hade!! Kan bara säga LOVE IT!!

Handling: Rock of ages kretsar kring en ökänd rockklubb i 80-talets Los Angeles. Rock'n'roll har aldrig varit större och den starkast lysande stjärnan är Stacee Jaxx. Till klubben kommer Sherrie och Drew, båda två med drömmen om det stora genombrottet men steget är långt från dröm till verklighet.


Nästa film, The Magic of Belle Isle var en finstämd, rolig, varm och fantastiskt underhållande komedi med suveräne Morgan Freeman i huvudrollen. Hans motspelerska är Virginia Madsen. Handlingen spänner över en sommar på en underbart fin plats, där väldigt speciella människor möts. Denna sommar innebär förändringar för alla inblandade.

Handling: Den rullstolsburne och alkoholiserade författaren Monte Wildhorn har drabbats av skrivkramp och tappat tron på livet sedan hans hustru dog. För att hitta ett billigt boende flyttar han ut till Belle Isle över sommaren där han får bo gratis mot att han vaktar husägarens hund. Där träffar han också den ensamstående mamman Mrs. O`Neil och hennes döttrar Willow, Finnegan och Flora. De är alla kantstötta precis som Monte men i varandra börjar de hitta gnistan de behöver för att finna tillbaka till livet.

Kan varmt rekommendera båda filmerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar