onsdag 13 februari 2013

Filmer vecka 6, 2013

5 filmer var filmskörden från förra veckan. Det var dessa:


Ted var en käck, rolig och fräck komedi med Mark Wahlberg och en levande nallebjörn i huvudrollen. Filmen innehåller massor med förvecklingar, nallebjörnen är en riktig fräck och galen rackare. Man kan ju inte kalla filmen rumsren när det gäller språket, som definitivt är både grovt och fräckt. Men så kul!! Man kan verkligen inte annat än älska denna film :)

Handling: Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn... och som vägrat lämna hans sida sedan dess.


I Taken 2 är Liam Neeson tillbaka som den väldigt skickliga CIA agenten Bryan Mills. Handlingen är egentligen en fortsättning från förra filmen, fast det gått lite tid emellan. Även här får han rycka ut och rädda familjen, fast denna gången i Istanbul. Tycker att handlingen är riktigt spännande, fast kanske en aning förutsägbart på sina ställen. Men den duger gott.

Handling: Bryans förflutna gör sig fortfarande påmint och de mord han tvingades begå för att rädda sin dotter måste sonas. I ett försök att återförena familjen bjuder han sin ex-fru Lenore och dottern Kim på en välbehövlig semester i Istanbul. Men där befinner sig också fadern till en av de mördade kidnapparna, fast besluten att utplåna hela familjen Mills. Återigen får Bryan användning av sina speciella färdigheter för att rädda både sig själv och sin familj.


Dredd är en Sci-Fi med Karl Urban och Domhnall Gleeson i huvudrollerna. Handlingen utspelar sig i ett framtida Amerika där man byggt upp en jättestad. Filmen handlar om kriminaliteten i denna jättestad och den stadspolis som skall styra upp ordningen. Tycker väl att handlingen var sådär, men vissa filmeffekter, bl.a några läckra slowmotioneffekter, var så otroligt coola så man nästan häpnade.

Handling: Det framtida Amerika är ett öde land. Längs med östkusten, från Boston till Washington DC, sträcker sig Mega City One, en våldsam plats där de kriminella regerar på gatorna. Den enda officiella makten finns hos stadspolisen, de så kallade judges, som är en kombination av domare, jury och bödel. Den mest fruktade av dem är Dredd. Det är till honom det livsfarliga uppdraget går - att befria staden från drogen Slo-Mo, en drog som får användarna att uppleva verkligheten i ett tempo som bara är en bråkdel av det normala. För att konfrontera fienden måste Dredd ta sig in i grannskapet där han mot alla odds tvingas slåss för sin överlevnad.


The Words var ett fantastiskt drama om en författare som gör genombrott med en otrolig bok. Huvudrollerna spelades av Bradley Cooper och Zoe Saldana. Tycker att både handlingen och filmningen var otroligt bra. Filmen var så finstämd och även gripande, men jag tycker faktiskt inte att Bradley Cooper var rätt man för rollen. Han passade inte att spela denna lite allvarliga roll. Tyvärr!

Handling: Den unge författaren Rory Jensen slår igenom med den nya stora amerikanska romanen. Han blir det litterära USA:s älskling och pengarna strömmar in som aldrig tidigare. Det finns bara ett problem. Han har inte skrivit boken. Snart kommer det förflutna i kapp honom och även om det som varit har varit är tidens vingslag inte förlåtande och Rory inser att han har ett dyrt pris att betala.


2  dagar i New York är en uppföljare till 2 dagar i Paris. I denna komedi är franska Marion tillbaka men här med en ny pojkvän vid namn Mingus och denna gång utspelade sig handlingen som ni förstår i New York. Marion och Mingus spelas av Julie Delpy och Chris Rock. Blev faktiskt lite besviken. Tyckte att filmen kändes mer patetisk än rolig.

Handling: Marion har sedan länge förträngt den katastrofala resan till Paris som satte den sista spiken i kistan för hennes och Jacks förhållande och lämnade henne med en oväntad graviditet. Numera lever hon i en trendig vindslägenhet med sin nya pojkvän Mingus, som är en populär radiopratare. När det återstår två dagar till Marions fotoutställning kommer hennes franska familj, bestående av hennes pappa, syster och systerns pojkvän, på besök. Allt de för med sig, förutom kärlek såklart, är kaos, franska korvar och en avsky gentemot amerikaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar