tisdag 26 februari 2013

Filmer vecka 8

Fyra filmer blev det förra veckan, en köp- och tre hyr-filmer. Det var dessa.


Efter lång väntan på släppet av senaste Bondfilmen Skyfall på blu-ray och dvd så fick vi äntligen hem den i brevlådan förra veckan. Ett måste i vår Bondsamling. Om vi tyckte att den var bra. O ja!!! Det här var inte bara en väldigt lång film, utan jag tycker nog att det var den bästa Bond-film någonsin. Ruggigt välgjord och spännande. Här var det ingen superalert Bond vi såg, utan en sårad och orkeslös, efter ett misslyckat uppdrag. Man hade dessutom gjort Bond lite mer modern i denna film. Superbra....kan absolut rekommenderas. Tycker så här efter några filmer att Daniel Craig gör rollkaraktären otroligt bra. En av de bästa Bond genom tiderna,. Helt i min smak. Kul också att två svenskar fick vara med i filmen, både Ola Rapace och Jens Hultén.

Handling: I Skyfall testas Bonds lojalitet gentemot M då hon plågas av sitt förflutna. Det blir 007s uppgift att identifiera hotet, och att eliminera det, kosta vad det kosta vill. När Bonds senaste uppdrag misslyckas allvarligt och agenter runt om i världen avslöjas, attackeras MI6 och M tvingas flytta verksamheten. Detta leder till att hennes auktoritet och ställning ifrågasätts av Mallory, den nya chefen för Intelligence and Security Committee. När MI6 hotas både inifrån och utifrån finns det endast en person som M kan lita på: James Bond. Med hjälp av agenten Eve följer 007 spåren efter den mystiska Silva, vars dödliga motiv är väl dolda.


Hotel Transylvania var en superkul animerad barn / familjefilm med en käck story och många härliga karaktärer såsom Dracula, Frankenstein, Osynliga mannen och många fler. Filmen handlar om att man har massa fördomar om saker och ting, och hur man bryter dessa fördomar.

Handling:  Dracula har flytt den mänskliga världen och sköter nu sina affärer från en lyxig och avlägset liggande semesterort. Men när en pojke upptäcker idyllen, och blir förälskad i Draculas tonårsdotter, förvandlas greven från otäck vampyr till överbeskyddande pappa.


Ytterligare en animerad film blev det när vi såg ParaNorman. Detta kan man väl kalla skräck / äventyr. Det var verkligen en riktigt urgullig film om en pojke som kan prata med dom döda och absolut ingen tror honom. Härliga karaktärer som jag gillar mycket. Här finns förutom spöken, både zombies och häxor.

Handling: En liten stad hamnar under belägring av zombies. Vem ringer man? Jo, den missförstådda lokala pojken Norman, som har förmågan att tala med de döda. För att kunna rädda sin stad från en månghundraårig förbannelse kommer han, förutom zombies, att tvingas möta spöken, häxor och - kanske värst av allt - idiotiska vuxna. Den unge spökviskaren kommer också att tvingas pressa sina paranormala krafter till övernaturliga gränser.


The Perks of Being a Wallflower är ett drama som bygger en bok med samma namn av författaren Stephen Chbosky. Har inte hunnit läsa boken men kunde inte hålla mig från att se filmen. Om jag ångrar mig?? Nej, absolut inte. Filmen var så himla bra. Ett av de bästa filmer i denna genren jag sett på länge. Filmen är en varm och väldigt trovärdig berättelse om en ung Highschool-elev som är annorlunda, blyg och osäker. Man får följa hur han hittar vänskap och kärlek bland lite andra udda ungdomar som liksom honom har lite mörk och ledsam bakgrund. Man ser gängbildningen där de lite udda, de tuffa och de smarta bildar olika grupperingar. Det mobbas rejält. Filmen utstrålar ändå hoppfullhet. Jag säger bara....har ni inte sett den så se den!!!!

Handling: Den introverte förstaårsstudenten Charlie introduceras av sina vänner Sam och Patrick till den komplicerade världen av droger, sex och förhållanden
 

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte jättemycket om Skyfall, lätt en av de bästa Bond filmerna. Jag tycker om Javier Bardem som skådespelare jättemycket, och han var ju sååååå bra i denna film.

    SvaraRadera
  2. .....Wallflower är jag nyfiken på. Jag har boken men har inte hunnit läsa den. Kanske ska se filmen då. Risken med det är att jag aldrig läser boken. Men vad gör väl det :)

    SvaraRadera