onsdag 20 februari 2013

Filmer vecka 7

Två filmer blev det förra veckan. Dessa var:


Först blev det Hypnotisören. En film som bygger på en bok med samma namn skriven av Lars Kepler. Har försökt hålla mig från att se filmen eftersom jag ännu inte läst boken, men eftersom maken var intresserad av den så tyckte jag att det var lika bra att vi såg den. Det är ju många som tyckt mycket om boken så jag hade väl höga förhoppningar om filmen, Men jag måste säga att jag blev aningen besviken. Handlingen var inte dålig i sig, men jag tyckte att handlingen var lite seg och långsam. Skall läsa boken under våren så jag hoppas den ger en bättre känsla. Huvudrollerna spelas av Michael Persbrandt och Lena Olin.

Handling: I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad.Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen. Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det. Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.


Savages tyckte jag absolut bättre om. Filmen börjar med lite avklädda sexscener vilket gör att man först blir lite fundersam över hur handlingen skall fortlöpa, sedan tar det kanske aningen för lång tid innan det blir riktig action, men när väl handlingen kommit igång ordentligt så är filmen både rå och tuff. Men allt är inte hårt utan där lurar lite humor under ytan. Filmen är producerad av Oliver Stone, en av våra stora och detta är väl en av de bästa filmer han gjort på länge. En härlig rollsammansättning också med skådespelare som Taylor Kitsch, Aron Taylor-Johnson, John Travolta, Benicio Del Toro och Salma Hayek. Även denna film bygger tydligen på en bok från 2010 av Don Winslow.

Handling: Entreprenörerna Ben, en god och fridfull buddist, och hans bäste vän Chon, före detta Navy SEAL och legosoldat driver ett framgångsrikt företag i den lukrativa jordbruksindustrin, deras marijuana är bland den främsta som odlats fram.Gemensamt har de också kärleken till den otroligt vackra Ophelia. Livet är idylliskt i deras lilla stad i södra Kalifornien, fram till dess att den mexikanska Baja-kartellen bestämmer sig för att flytta in och samtidigt kräva att trion ingår ett partnerskap med dem.När den hänsynslösa ledaren för Baja-kartellen, Elena och hennes brutala högra hand, Lado, underskattar det obrytbara bandet mellan de tre vännerna, tvingas Ben och Chon tillsammans med en korrupt narkotikapolis, inleda ett till synes hopplöst krig mot kartellen.

1 kommentar:

  1. Jag var också lite besviken på filmen men det har nog mer att göra med att den är svensk. Jag har svårt för svenska filmer överlag :/

    Boken var definitivt bättre!

    SvaraRadera