onsdag 27 februari 2013

Fyrmästarens dotter


Titel: Fyrmästarens dotter
Författare: Ann Rosman
Bokförlag: Ponto Pocket
Band: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 348

Nu äntligen har jag läst Ann Rosmans första deckare Fyrmästarens dotter. Den ingår i en serie som utspelar sig på Marstrand i Bohuslän. Jag som gillar deckare tycker att det är hur roligt som helst att hitta ytterligare en  duktig deckarförfattare. Vad gäller upplägget i boken så kan man nog säga att det lite grand liknar Camilla Läckbergs böcker. Rosman berättar också två parallella historier, vilket jag tycker hon gör riktigt bra. Även om jag gillar Läckberg så tycker jag faktiskt att Rosman var lite bättre på något vis. Tyckte att det var bra flyt i berättelsen och hennes sätt att använda språket tilltalade mig. Oerhört mysiga beskrivningar av de Bohuslänska miljöerna. Dessutom tyckte jag om det historiska perspektivet. 

Ja det här gav definitivt mersmak, så resten av Rosmans böcker kommer absolut att läsas.

Baksidestext: På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand håller man på att ställa i ordning en ny turist- och konferensanläggning. Det som tidigare var fyrpersonalens bostäder ska rustas upp, och vid invigningen kommer den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 åter att ställas på plats.
Men så gör två murare ett obehagligt fynd - i fyrmästarbostadens matkällare påträffar de kvarlevorna av en man, som av allt att döma har legat där länge.
Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg får ta hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter, bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Mystiken tätnar kring den döde mannen. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också mycket om Ann Rosmans deckare. Jag har lyssnat på de flesta av dem och njutit för fullt.

    SvaraRadera
  2. Hade förmånen att prata med A R på Bokmässan förra året och trevligare person får man leta efter! Jag har bara läst den här första, men SKA läsa de andra. Tycker att hon är en bättre stilist än Läckberg, men visst finns det likheter.

    SvaraRadera