onsdag 12 juni 2013

Filmer v23-24


Brukar försöka att inte missa filmer där Jason Statham medverkar, eftersom han är en skådis jag verkligen gillar. Parker kom ut förra veckan på dvd och blu-ray. Detta är en tuff, spännande och actionfylld thriller där en av Stathams motspelare är Jennifer Lopez. Handlingen har väl ingen djupare mening, utan det är lite brott, jakter och pang-pang. Men den är ändå riktigt underhållande.

Handling: Parker är den mest vågade, noggranna och hänsynslösa tjuven i branschen. Han är expert på planering och genomförande av till synes omöjliga rån. Allt han kräver av sina medbrottslingar är absolut lojalitet och att de följer hans plan slaviskt. Men när det sista rånet slutar med ett dödsfall på grund av slarv, tackar Parker nej till att vara med gangsterchefen Melander och hans gäng i deras nästa stora jobb. De är inte villiga att ta ett nej utan överfaller honom och lämnar honom att dö. Mot alla odds överlever Parker och lovar hämnd mot dem som förrådde honom.

Betyg: 3 / 5


The Company you keep är en politisk thriller från 2012, som om jag fattat det hela rätt bygger på en bok med samma namn. Filmen handlar om fd. medlemmar av en vänsterorganisation från 70-talet, en grupp som var involverade i ett bankrån. Handlingen var väldigt spännande och filmen känns välgjord. Handlingen håller ett ganska långsamt tempo, men det känns faktiskt helt okey. Gillar så klart att det var ganska många kända skådisar i filmen, bl.a. Robert Redford, Shia LaBeouf, Susan Sarandon, Nick Nolte, Chris Cooper och Richard Jenkins.

Handling:  Jim Grant har gjort en hyfsad karriär som småstadsadvokat och lever ett välordnat liv tillsammans med sin 11-åriga dotter. En dag blir han ombedd att hjälpa en kvinna vid namn Sharon Solarz som blivit gripen, misstänkt för ett mord som begicks på 70-talet i samband med ett bankrån. Trots att Jim inte vill, och heller inte vill ange varför, blir han indragen i fallet. När journalisten Ben Schulberg börjar nysta i historien hittar han trådar från det förflutna som leder till Jim.

Betyg: 4 / 5


Så till sist så har jag kikat på en kultfilm från 1990. Edwars Scissorhands är en film av Tim Burton som handlar om en icke mänsklig kille som heter Edward. Han har en egenhet och det är att han har saxar till händer. Jag har sett flera andra filmer av Tim Burton, men denna hade jag av någon anledning missat. Tur att jag såg den nu för jag gillade den så mycket. Handlingen var både rolig och lite sorglig på något vis. Gillar den färgglada miljön, frisyrerna och kläderna. Det var verkligen så käckt. Edward spelas av en av mina favoritskådisar, Johnny Depp, och en av hans motspelare är Winona Ryder. Kan absolut rekommendera denna om ni ej sett den.

Handling: En gång i tiden, i ett slott, bodde en uppfinnare vars största uppfinning fick namnet Edward. Trots att Edward hade en oemotståndlig charm, var han inte riktigt perfekt. Uppfinnarens plötsliga död lämnade honom halvfärdig, med skarpa knivar som händer. Edward levde ensam i mörkret till dess en dam tog med honom hem till sin familj. Och där börjar Edward´s fantastiska äventyr i det pastellfärgade land som kallas Suburbia.

Betyg: 5 / 5


3 kommentarer:

  1. Gillar också Edwars Scissorhands :)

    SvaraRadera
  2. Edward Scissorhands är min favoritfilm! :) Burton är fantastisk.. :)

    SvaraRadera
  3. Edwards Scissorhands är verkligen en favoritfilm :) så himla bra den filmen är

    SvaraRadera