fredag 28 juni 2013

[geim]


Titel: [geim]
Författare: Anders de la Motte
Bokförlag: Pocketförlaget
Band: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 336
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

En av böckerna i min sommarläsning är [geim] av Anders de la Motte. Det är första boken i en serie som handlar om slarvern Henrik HP Pettersson och polisen Rebecca Normén. Wow vad jag gillade boken. Den är spännande, lättläst och absolut beroendeframkallande. Det är snabba svängningar, massor med konspirationsteorier. Språket som Henrik HP och hans kompisar använder är en salig blandning av slanguttryck och engelska, vilket känns lite coolt. Kan lugnt säga att detta var riktigt bra bokunderhållning!!

Handling: Henrik HP Pettersson är en småhustler som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att klarat inträdesprovet erbjuds HP en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker poch snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.
Polisinspektör Rebecca Normén är HP;s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som exempel att hon är en mördare...Är det någon som leker med henne?
Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP.s och Rebeccas världar oundvikligt varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?


Betyg: 5 / 5

3 kommentarer:

  1. Den här boken ligger hööögt upp på listan över böcker jag vill läsa!

    SvaraRadera
  2. Vill läsa den här serien i ordning men det får bli en annan gång.. har massor att läsa nu, puh!

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade den. Tyckte också om denna mycket.

    SvaraRadera