onsdag 10 juli 2013

En man som heter Ove


Titel: En man som heter Ove
Författare: Fredrik Backman
Bokförlag: Forum
Band: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal sidor: 347
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

En man som heter Ove är tidningsskribenten och bloggaren Fredrik Backmans debutroman. Denna bok har jag hört så mycket gott om, och nu när jag äntligen skulle läsa den kändes det som jag var den sista på jorden som gjort det. Klart man hade höga förväntningar. Kan lugnt säga att jag inte blev besviken. Boken om Ove är varm, kärleksfull, ironisk, rolig och lite sorglig, allt blandat till en härlig kompott. Det är en härlig berättelse om den lite arga och trumpna Ove och radhuslängan där han bor. Har skrattat och gråtit mig  igenom boken. Det var länge sedan jag läste en så bra feel-good bok!!  Jag som sällan läser om böcker kände genast att detta är en bok som jag absolut kan tänka mig läsa om någon gång i framtiden. Rekommenderar den varmt.

Handling:  Ove är 59. Han kör SAAB. Trots att han avsattes som bostadsrättsföreningens ordförande för flera år sedan(i det som Ove själv bara minns som "stadskuppen") är han fortfarande kvarterets vresige ordningsman.
Men när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer att förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.


Betyg: 5 / 5


7 kommentarer:

 1. Kan tänkas att jag gillar den då ;) Bra recension!^^

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du gillade den, tror fortfarande inte jag läst en enda dålig recension av Ove. Funderar på att läsa denna högt över telefon för en kompis, men hon verkar inte riktigt intresserad... Kanske får jag helt enkelt bara läsa den helt själv.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en underbar bok :) Det finns så mycket detaljer i den som jag älskar och min favoritkaraktär är nästan katten.

  SvaraRadera
 4. Åå så himla nyfiken på den här!

  SvaraRadera
 5. Vill så gärna läsa denna jag med. Har bara hört bra om den.

  SvaraRadera
 6. Åh vad roligt att du gillade den:)

  sv: Detta blir nog min första bok jag läser med religiös anknytning och ser fram emot att få läsa den:)

  SvaraRadera
 7. jag gillade den också är jag väl kom mig för att läsa den

  SvaraRadera