måndag 15 juli 2013

Fatta eld


Titel: Fatta eld
Författare: Suzanne Collins
Bokförlag: Månpocket
Band: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 318

Fatta eld av Suzanne Collins är andra delen i Hungerspels-trilogin. Denna bok tar vid där den förra slutade. Här får man följa Katniss och Peeta efter segern i Hungerspelen. Man får även uppleva hur stämningen och det politiska klimatet är i de 12 olika distrikten i landet Panem. Vi får följa Katniss och Peetas relation, men också Katniss relation med Gale. Tycker att nu efter två böcker har man lärt känna karaktärerna väldigt väl och lärt sig tycka om och känna med dem. Den karaktär som jag tycker vuxit mest är Katniss stylist Cinna, som i denna del är så otroligt vågad.

Boken håller ett ganska långsamt tempo, men trots detta så är berättelsen så otroligt spännande och rent av grym på sina ställen. Tycker den är strået vassare än första delen. Ser så mycket fram emot tredje och avslutande delen.

Handling: Som segrare i Hungerspelen måste Katniss  och Peeta åka på sererturné till alla disktikt. Flickan som trotsade spelets regler har blivit en symbol för den gryende revolten. Därför kräver ptesident Snow kta kärlek av Katniss och Peeta föra att dämpa oron i landet.

Segerturnen blir ett teaterspel på liv och död, ända fram till nästa Hungerspels lottning, då det mest osannolika inträffar.


Betyg: 5 / 5


3 kommentarer:

  1. Den här måste jag planera in i min läsning innan filmen kommer :)

    SvaraRadera
  2. Åh, ska börja läsa om dessa fast på engelska innan biopremiären!

    SvaraRadera
  3. Sämsta boken i serien i min mening, kanske pga att den kändes seg. Men ändå jättebra, bara inte lika som de andra :)

    SvaraRadera