söndag 21 juli 2013

Populisten


Titel: Populisten
Författare: Thomas Bodström
Förlag: Norstedts
Band: Inbundet
Tryckt: 2013
Antal sidor: 393
Finn att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Populisten av Thomas Bodström är den fjärde och avslutande delen om advokat Mattias Berglund och hans numera sambo Susanne Dahlgren som tidigare jobbat vid länskriminalen, men nu jobbar som vice justitieminister. Har verkligen gillat denna bokserie, som jag tycker att Bodström faktiskt lyckats riktigt bra med. Denna liksom de tidigare är riktiga bladvändare, den här kanske strået vassare än de tidigare. Här knyts flera olika fall ihop på ett ypperligt sätt och avslutas med en oväntad twist. Märks så på hans sätta att skriva kriminalare i politisk miljö, att detta är hans hemmafält. Tycker om att man även får följa huvudkaraktärerna i deras privatliv. I denna bok var detta lite extra turbulent. Det är också lite käckt att han själv kan omnämnas på ett lite sarkastiskt sätt någonstans i handlingen. Sammanfattningsvis en riktigt hyfsad och roande bok.

Handling: Mattias är nyskild och har flyttat ihop med Susanne som har fått jobb som biträdande justitieminister till Gerd Ludin. Mattias och Susanne är nykära och lyckliga, men det är inte helt lätt att få ihop vardagen med bonusbarn, tonårsproblem och Susannes politiska toppkarriär. 
Mattias börjar för första gången tvivla på sitt yrke som advokat när han försvarar en präst som påstår sig vara oskyldigt anklagad för hustrumisshandel. Dessutom kompliceras saker när en av hans klienter, en hemlös narkoman, råkar ut för en mystisk dödsolycka.
Gerd har en otäck känsla av att hon är förföljd. Och Susanne får känna av hur det är när journalisterna jagar politiker med blåslampa.
När regeringskansliet utsätts för en hackerattack är katastrofen ett faktum.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar:

  1. Jag har velat läsa hans böcker ett tag, får verkligen se till att skaffa dem snart.

    SvaraRadera