torsdag 18 juli 2013

Johan Falk 12 - Kodnamn: Lisa


Johan Falk - Kodnamn: Lisa är den 12:e och avslutande filmen i denna omgång. Först trodde man att det skulle vara slut här, men det skall tydligen komma ytterligare en omgång. Inget man blir ledsen för....tvärtom!!

Detta var verkligen en rafflande film. Tycker ju att alla filmer i serien varit spännande och hållit hög kvalitet. Men ingen av dem kommer spänningsmässigt i närheten av denna. Det är action från början till slut. Hela Göteborgs undre värld och utländsk maffia är involverad i denna uppgörelse. Efter att bara fått göra korta rolluppträdanden i de senaste filmerna fick vi äntligen se Joel Kinnaman i hela filmen. Det gillar jag. Han spelade otroligt bra måste jag säga.

Gillar även extramaterialet där man får veta mer om den verkliga personen bakom karaktären Frank Wagner.  Denna karaktär bygger på Peter Rätz, en kille som infiltrerade MC-gäng åt polisen. Verkligen spännande att ta del av.

Handling: Frank Wagner ligger och sover med sin familj i lägenheten i Göteborg. Alla deras personliga tillhörigheter är nedpackade i flyttkartonger. Kontraktet till hans livs dröm, bistron vid den franska kusten, ligger på köksbordet tillsammans med ryggsäcken med alla pengar som han sparat ihop under åren som infiltratör åt polisen. Plötsligt bryter en grupp tungt beväpnade män sig in i lägenheten.

Betyg: 5 / 5


1 kommentar:

  1. Kodnamn Lisa var verkligen en super film!! Längtar tills de nya kommer ut!

    SvaraRadera