tisdag 30 juli 2013

OZ - The great and powerful


När vi idag kikade på Oz - The great and powerful så var det den andra versionen av klassikern från 1939 Trollkarlen från Oz, som vi sett i år. Först var vi på Parkteatern i Borås och kikade på en föreställning som Kulturföreningen Tåget här i Borås satt upp. En av Tommys kusiner deltog i föreställningen, som i övrigt var jättetrevlig och humoristisk.
Så var även denna film tycker jag. Handlingen var charmig och rolig och miljöerna var jättevackra och färggranna. Jättetrevlig familjeunderhållning. I Huvudrollerna såg vi bl.a James Franco och Mila Kunis.

Handling: När Oscar Diggs, en obetydlig cirkustrollkarl med tveksam moral kastas ut från Kansans till Oz fantastiska värld tror han att hans lycka är gjord.
Här väntar berömmelse och rikedom och det är bara för honom att ta för sig, tills han möter de tre häxorna Theodora, Evanora och Glinda vilka inte är övertygade om att han är den stora trollkarl som alla väntat på.
Motvilligt blir Oscar indragen i landet Oz och dess innevånares stora problem. Han måste ta reda på vem som är god och vem som är ond innan det är för sent. Genom att skickligt använda sina magiska trick och illusioner - och lite trolleri - förvandlar Oscar sig själv inte bara till den stora och mäktiga Trollkarlen från Oz, utan också till en bättre människa.


Betyg: 4 / 5
 


1 kommentar:

  1. Jag gillade med denna film Jag var liiite nervös förts då Trollkarlen från Oz är min absoluta favoritfilm. Var lite rädd att denna skulle försöka åka snålskjuts på den med det var verkligen en bra film detta :)

    SvaraRadera