tisdag 26 november 2013

Mörkt svek


Titel: Mörkt svek
Författare: Ewa Christina Johansson & Kristina Sjögren
Förlag: Rabén & Sjögren
Band: Kartonnage
Tryckt: 2013
Antal sidor: 219
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!

Mörkt svek av Ewa Christina Johansson & Kristina Sjögren är en fristående fortsättning på böckerna Sista resan och Svag is. Detta är böcker som är riktade till åldersgrupp 12 - 15 år. Jag har inte läst de två tidigare böckerna, men det fungerade jättebra att läsa denna ändå. Men kom fort in i handlingen och lärde snabbt känna de olika karaktärerna.

Det här var en lite småspännande kriminalhistoria som handlar om gymnasieungdomar med drömmar och om brott. Den som rotar runt i brottsutredningen är Siri, en tjej som går sista året på gymnasiet och har bra kontakter inom polisen. En otroligt lättläst och trevlig bok som man fort sveper igenom. Språket känn inte komplicerat på något sätt, utan väldigt lättsamt. Passar superbra till åldersgruppen den är riktad till, så jag har rekommenderat mitt äldsta barnbarn att läsa både denna och de två tidigare!!

Handling: "Han släppte henne och Siri tumlade framåt med händerna låsta bakom ryggen. Hon försökte springa, men hann bara ett par steg innan han fällde henne till marken. Hon kände smaken av jord och såg små blixtar framför ögonen."

Jenny är försvunnen. Man tror att hon har stuckit till Stockholm för att träffa en modellagentur, men några dagar senare hittas hon i en skogsdunge - död och våldtagen. Siri som alltid ligger minst ett steg före polisen, bestämmer sig för att hjälpa dem på traven. Och mycket snart går det upp för henne att det är något som inte stämmer.


Betyg: 3+ / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar