fredag 1 november 2013

Två filmer denna veckan


Först ut bland veckans filmer är Wallander - Sorgfågeln. Detta skall väl om jag inte har fel vara den sista filmen i serien om Kurt Wallander. Känns lite tråkigt efter att ha följt hans resa. Har tyckt att en dela av de senare  filmerna har varit lite platta och tråkiga, men denna avslutande film var mycket bättre. Fällde till och med en liten tår.

Det är snart jul och Kurt är märkt av minnessjukdomen. Han inser att det snart är nödvändigt att berätta för sina kollegor och resten av världen att han är sjuk. Men han har svårt att ge upp sitt arbete, hans enda identitet. I Ystad sker det en brutal kidnappning av en känd krögare, Paolo Salino. Kurt ta sig an fallet men tvingas ta hjälp av kollegan Jenny hos Malmöpolisen. Men hon lever inte upp till den hon utger sig för att vara och långsamt förstår Kurt vad hon är ute efter. Spåren i utredningen leder rakt in i polisens egna led. Upplösningen på Kurts sista fall som polis blir våldsam. En sista strid som handlar om Kurts kamp mot sin sjukdom och mot rättvisa i en korrumperad poliskår. Kurt tvingas ställa sig frågan en sista gång, varför han en gång blev polis.

Betyg: 3+ / 5Så kikade vi på Super Buddies: Valpgänget - Världens hjältar. Vi har sett alla de tidigare och tyckt att en del av dem varit riktigt roliga. Men denna var nästan lite för överdriven. Jaja, man kan inte få all.

Handling: En vanlig dag på Fernfield Farms blir snabbt ovanlig när valparna Budderball, Mudbud, B-Dawg, Buddha och Rosebud upptäcker några mystiska ringar som ger dem varsin superkraft. Det dröjer inte länge innan hela valpgänget börjat använda sina nya superkrafter och kommer genast till undsättning när en elak fiende från yttre rymden hotar planeten. Men kommer de lyckas hindra katastrofen utan att avslöja sina hemliga identiteter? 

Betyg: 2 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar