måndag 9 december 2013

De dödas strand


Titel: De dödas strand
Författare: Carrie Ryan
Förlag: Styxx Fantasy
Tryckt: 2012
Antal sidor: 425
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus
Bibliotekslån!

De dödas strand av Carrie Ryan är andra delen i en bokserie som började med boken De vassa tändernas skog. Det är en serie om en postapokalyptisk värld, där de överlevande människorna hela tiden hotas av de odöda.

Älskade första boken och behövde absolut inte oroa mig för att inte gilla denna. Hann inte mer än ta tag i de första sidorna i boken, så var jag uppslukad av handlingen. Den var så bra så jag ville inte släppa boken utan ville bara läsa mer och mer. Jag hade ju förväntat mig att fortsätta följa Mary från första boken. Trodde först inte att det skulle bli så när jag märkte att denna bok började kretsa kring en flicka som hette Gabry, men jag behövde inte bli besviken, för Mary fanns med även i denna bok, dock inte som huvudkaraktär.

De dödas strand var näsan ännu mer spännande än fösta boken. Det började hända saker redan på de första sidorna. Även här brottas den återstående mänskligheten med de odöda, dessa ruggiga varelser som har som enda mål att smitta varje levande människa. Dessa kallades i första boken för de oheliga, men här vid kuststaden Vista kallas de mudo. Förutom alla ruggigheter och all spänning så finns det så mycket värme, mänsklighet och kärlek i berättelsen. Samtidigt så finns det även en nyfikenhet om världen utanför barriärerna och en längtan efter något bättre. Så otroligt roliga och spännande böcker att läsa. Längtar efter att läsa nästa!!

Handling: Gabry har haft en trygg uppväxt med sin mor Mary i kuststaden Vista. Men sedan återkomsten är ingen plats längre säker för de oheliga och en ödesdiger natt förändras allt, då Gabry och några av hennes jämnåriga tar sig över stadsmuren och in i den övergivna nöjesparken utanför. Där i mörkret lurar mardrömmen. På bara några minuter är flera av ungdomarna döda och resten blir snart tillfångatagna av staden milis. Endast två av dem kommer undan: Catcher, som bär på den fruktansvärda smittan, och Gabry som måste hitta styrkan inom sig som hon inte trodde att hon hade och ge sig ut i det okända för att möta sitt förflutna.


Betyg: 5 / 5

2 kommentarer:

  1. Jag är liiite skeptisk till den här trilogin men kanske ska prova i alla fall..

    SvaraRadera
  2. Jag tycker De vassa tändernas skog var rätt trist. De dödas strand var betydligt bättre, spännande och med en bra intrig. Men jag irriterar mig på synen på hur män och kvinnor ska bete sig, känns så 1950-tal.

    SvaraRadera