onsdag 25 december 2013

Flera filmer

Den senaste veckan har vi hunnit med att kika på fem stycken hyrfilmer. Här en liten snabbpresentation av dem:


Handling: När vi senast träffade den unga lönnmördaren Hit Girl och vildhjärnan Kick-Ass försökte de leva vanliga tonårsliv under namnen Mindy och Dave. Men med examensdagen runt hörnet och osäkra på vad de ska göra sedan, bestämmer sig Dave och Mindy för att starta världens första team av superhjältar, Justice Forever. Just som Justice Forever börjat göra gatorna säkra igen grundar världens första superskurk, The Mother Fucker, ett eget brödraskap. Målet är att få Kick-Ass och Hit Girl att betala för det de gjorde med hans far. Men den som tjafsar med en medlem i Justice Forever, tjafsar med alla.

Kick-Ass 2 har som föregångaren lite småroliga scener, men en del är faktiskt ganska överdrivet också. Visst gick den att kika på, men det fanns absolut inget märkvärdigt med den här filmen.

Betyg: 2+ / 5


Handling:  Smurfarna är tillbaka. Denna gång för ett äventyr i Paris. Smurfarna tar hjälp av sina mänskliga vänner för att befria Smurfan som blivit kidnappad av Gargamel eftersom hon vet hur man kan förvandla Gargamels senaste onda skapelser "Busar" till riktiga smurfar.

Smurfarna 2 är lika gullig och rolig som första filmen. Älskar verkligen dessa små blå varelser och tycker att man har gjort en trevlig story av det.

Betyg: 3 / 5


Handling: På en nattklubb i New York blir Clary vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär svärd och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Offrets kropp går upp i rök och det verkar bara vara Clary som kan se vad som händer. Dagen efter försvinner även hennes mamma spårlöst. Det visar sig att tonåringarna är Skuggjägare, ett släkte vilkas uppgift är att försvara mänskligheten mot demoner, och att Clarys mamma har burit på en hemlighet, även hon är en Skuggjägare. En helt ny värld av demoner, vampyrer och varulvar öppnar sig för Clarys ögon.

Mortal Instruments - Stad av skuggor  är en film som bygger på första boken i serien Mortal Instruments av Cassandra Clare. Har inte läst böckerna så jag hade inga stora förväntningar, men jag måste säga att filmen var riktigt okey. Det var lite demoner, vampyrer, varulvar och en hel del magi, vilket jag tycker var trevligt. Man har gjort filmen riktigt snygg. Hoppas så klart att dom gör fortsättning också. Kommer absolut att se den i så fall.

Betyg: 4 / 5


Handling:  Den formella och arroganta FBI-agenten Sarah Ashburn paras ihop med den vresiga Bostonpolisen Shannon Mullins för att sätta dit en hänsynslös knarkkung. Problemet är att ingen av dom tidigare haft en partner - eller en vän för den delen.

The Heat med Sandra Bullock och Melissa McCarthy var en superrolig och fullständigt galen action där en FBI-agent och en polis gör Bostons gator osäkra. Skrattade hysteriskt stundvis åt detta dråpliga par. 

Betyg: 4 / 5


Handling:  JW lever på landsflykt, nu fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla. Spåren leder till Stockholms undre värld. Jorge ska göra en sista stöt, Sveriges genom tidernas största värdetransportrån. Men under de komplicerade förberedelserna möter han en kvinna från sitt förflutna, Nadja.

Livet Deluxe är tredje och sista filmen i Snabba Cash serien. Dessa filmer bygger på böcker av författaren Jens Lapidus. Huvudrollerna spelas av Matias Varela och Joel Kinnaman. Tyckte att första filmen var lite halvdan, men måste säga att det tagit sig. Denna sista film var absolut den bästa i serien. Mycket spännande och ett riktigt bra slut.

Betyg: 3+ / 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar