tisdag 31 december 2013

Förr eller senare exploderar jag


Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Förlag: Månpocket
Band: Pocket
Tryckt: 2013
Antal sidor: 307
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Nu har jag äntligen läst Förr eller senare exploderar jag av John Green. Man har ju hört så mycket om denna bok, så man undrade ju om den var så fantastiskt bra som många säger. Vad tycker jag då?? Jo det här är bästa jag läst på oerhört länge. Vilken fantastisk bok!! Riktigt svårt att sätta ord på de känslor som virvlar runt nu när boken är avslutad.

Boken handlar om några ungdomar, då framför allt Hazel Grace och Gus, ungdomar som har cancer och blir kära i varandra. Författaren skildrar sjukdomarna både på ett gripande, men samtidigt rakt och brutalt sätt. Hela innebörden i berättelsen handlar egentligen om att leva oavsett om livet inte blir långt. Som sagt mycket gripande, men samtidigt är boken full av värme och humor.  Början bjuder på många skratt och i slutet av boken forsar fullständigt tårarna. Finns inte så mycket mer att säga än att detta var en underbar, omskakande och alldeles fantastisk läsupplevelse. Har ni inte läst den, så gör det!!!

Handling: Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig - det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k. Betyg: 5 / 5
 

1 kommentar:

  1. Kul att du gillade den. det är verkligen en bok som berör en på många sätt.

    SvaraRadera