söndag 29 december 2013

Den mörka staden


Titel: Den mörka staden
Författare: Carrie Ryan
Förlag: Styxx Fantasy
Tryckt: 2013
Antal sidor: 388
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus
Bibliotekslån!

Den mörka staden av Carrie Ryan, är den sista boken i denna fantastiskt välskrivna och spännande framtidsserie där mänskligheten håller på att dö ut efter en smitta för många år sedan, som gör att de döda tagit över världen. Tyckte mycket om första boken De vassa tändernas skog. Andra boken, De dödas strand var ännu bättre och Ryan håller måttet även i tredje delen. Jag som inte trodde att jag skulle gilla att läsa zombieberättelser, men denna serie gav verkligen mersmak. Har absolut älskat den. Välskrivet, lättläst med en enorm spänning rakt igenom, så jag har fullständigt slukat böckerna. Me like!! 

De tre huvudkaraktärerna från bok två är tillbaka även här och så här på slutet får vi även stifta bekantskap med Annah, som har bott i den Mörka staden ända sedan hon var mycket ung. Hon är en hårdhudad tjej som är van att klara sig själv. Vad som kännetecknar sista boken såsom det mesta av serien är att den är mörk och den dryper av hopplöshet. Men bakom detta finns även en gnutta hopp och även kärlek.

Handling: En gång i tiden var Mörka staden fylld med fantastiskt ljus, mäktiga byggnader och vackert klädda människor. Nu är staden en ruin, dess skelettliknande stålbalkar pekar nakna mot himlen och på de ogrästäckta gatorna driver de oheliga omkring, ständigt hungriga.

I staden bor Annah, som inte kan glömma sin tvillingsyster Abigail som hon för många år sedan skildes från i De vassa tändernas skog. Medan Mörka staden långsamt dukar under för dödens outtröttliga tjänare kämpar Annah för att återförenas med sin syster och kanske, bara kanske, bygga en framtid för sig själv och för mänskligheten.


Betyg: 5 / 5


2 kommentarer:

  1. Låter jättebra.
    Mia

    SvaraRadera
  2. Har aldrig läst en zombiebok, men de här lät ju bra. Tåls att läggas till listan ;)

    SvaraRadera